Høsten og frister nærmer seg med stormskritt

Bedekningsrapportering 2016

Det er igjen tid for å sende inn bedekningslister fra årets avlssesong, fristen er som alltid 1. oktober. 

Skrevet av Siri Furre,  14.09.2016

Bedekningslister skal sendes inn for alle de avlsgodkjente hingstene som har vært brukt i 2016. Alle hopper som har vært ført til hingsten i årets avlssesong skal påføres lista.

Bedekningslistene skal sendes til Norsk Hestesenter med kopi til raseorganisasjonen. Bedekningslister og springsedler kan fås ved henvendelse til oss, på e-post:nhest@nhest.no eller tlf 61 16 55 00. 
Du kan også bruke bedekningsliste som finnes på nettsiden. (Fyll ut word-dokumentet og send på e-post eller skriv ut og send i post).
Innsending av bedekningslister etter denne fristen (eller senere tilføyelser) medfører et gebyr på kr 1000,-.

1. oktober er også frist for å sende inn springseddel for registrering av årets føll. Vi minner om at vi ikke lenger sender ut fødselsmeldinger. Du skal nå fylle ut baksiden av springseddelen og sende inn, du kan lese mer om endringen her. Oppdretter vil bli belastet registreringsavgift for springsedler mottatt etter fristen.

Vi benytter også anledningen til å minne om viktigheten av å melde inn resultat av bedekning også hvis hoppen ikke tok seg, har mistet føllet i løpet av drektigheten, fått dødfødt føll eller føllet har dødd kort tid etter fødsel. Rapportering av bedekningsresultat (føllprosent) legger grunnlag for beregning av hingstens fruktbarhet. 

For alle raser, men spesielt for de nasjonale, er det viktig at død og kastreringer også meldes inn umiddelbart. Vi bruker databasen aktivt i arbeidet med bevaring av de nasjonale rasene og da må den være så korrekt som mulig.