Bransjestandard hest: HMS-kurs 26.sept

Mandag 26.september inviterer vi til HMS-kurs som er første trinn for å få godkjent din hestebedrift i Bransjestandard hest. Meld deg på og kom i gang!

Stall Sagvoll driver en liten stall på Raufoss der de leier ut bokser. Stallen vil ha tingene i orden, og var blant de første som ble godkjent i Bransjestandard Hest. Foto: privat
Skrevet av Kari Hustad,  15.09.2016

Kurset går fra fra kl 1300 til 1630 og holdes her på NHS på Starum. Vi har fortsatt ledige plasser. 

Kurset koster kr 2000 som inkluderer både samling og nettkurs.

Her kan du melde deg på HMS-kurset

Bransjestandard hest/HMS-kurs har som mål å gi sunnere hester, mer fornøyde kunder og ansatte. Alle som driver en hestebedrift med ansatte skal ifølge arbeidsmiljøloven gjennomføre et HMS-kurs. Vi tilbyr nå et slikt kurs som går over tre timer.

I 2014 ble det åpnet en ny godkjenningsordning for hestebedrifter. Ordningen er frivillig, og målet er å sikre god hestevelferd og et godt og trygt miljø for ansatte og kunder. Ordningen kalles Bransjestandard hest, og er utformet av NHS og bransjen selv i nært samarbeid med Matmerk.
Erfaring viser at bedrifter som jobber aktivt med HMS (helse, miljø og sikkerhet) får de beste medarbeiderne. Kundene dine merker om du ikke jobber med HMS.

Det er mange fordeler med å være med i godkjenningsordningen. Det forenkler papirarbeidet, det blir enklere å holde seg oppdatert på lover og regler, du får tilgang på godkjenningsskilt, maler, logoer og avtaler. Ordningen kan gir billigere forsikring, din bedrift dekker alle offentlige krav og ikke minst: Det er god markedsføring!

For å bli godkjent må du først gjennomføre et HMS-kurs. Det starter med en samling, resten gjør kursdeltakerne på nett. Det også mulig å ta hele kurset på nett. Kurset gjennomgår sikkerhet og velferd for ansatte, kunder og hester. Når du har bestått kurset får du et kursbevis. Du kan dermed søke om godkjenning av din bedrift i Bransjestandard Hest.