Hovpleiekurs i oktober

Hoven er hestens bærebjelke. Som hesteeier har du ansvar for at den holdes frisk og sunn. På dette kurset får du lære deg grunnleggende hovpleie av en av våre erfarne hovslagere.

På vårt hovpleiekurs i oktober lærer du hvordan hoven holdes frisk og sunn. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  15.09.2016

Å kjenne hestens hov er avgjørende for alle hester uansett bruk. Nå kan du lære deg grunnleggende hovpleie i løpet av en helg på Starum. Hovslager på NHS, Morten Brændholen, inviterer hesteeiere for å vise hvordan hoven fungerer. Her blir det både praktisk og teoretisk undervisning, og kurset er beregnet på deg som har liten kunnskap på området fra før. Tema som blir berørt er hovens anatomi, beinstillinger, hovsykdommer, mønstring, hovens miljø, div. skotyper, såler etc. Du får også lære deg å feste ei sko i «nødens stund» slik at hesten kan brukes til hovslageren kommer. Med dette kurset vil du forstå bedre hvordan hovslageren arbeider med hesten din, og du vil vite mer om hva du kan gjøre selv for å holde hoven frisk og sunn.

Kurset holdes som et helgekurs 8.-9.oktober, der kursdeltakerne bor i vårt hyggelige hestemiljø og spiser i vår flunkende nye kantine.
Kurset koster kr 2950 som inkluderer undervisning, alle måltider og overnatting. Du kan overnatte fra fredag til lørdag uten tillegg i prisen. Velkommen!

Her kan du melde deg på hovpleiekurset