Kongelig kjøreoppdrag på Dyrskun

Fredag ettermiddag står de to dølahestene Mie og Bjonfrida midt i sentrum når de skal frakte kronprinsparet som besøker Dyrskun i Telemark. Rundt 50 ulike redaksjoner vil dekke det kongelige besøket.

Dølahestene Mie og Bjonfrida i trening på Starum tidligere i sommer. Foto: Guro Hagen
Skrevet av Kari Hustad,  08.09.2016

De to svarte dølahoppene fra Gudbrandsdalen har trent sammen i mange måneder for det kongelige kjøreoppdraget. Når kronprins Håkon Magnus og kronprinsesse Mette Marit ankommer Seljord og Dyrskun, står hoppene klare sammen med kusk Olaf Nyby og groom Ingunn Tofte. De skal kjøre de kongelige rundt noen av de mange salgsbodene som står klare til å ta imot rundt 90 000 besøkende denne helga. Dette skjer fredag fra kl.17.30.

Dyrskun feirer 150 årsjubileum i år, og inviterer derfor til festforestilling fredag kveld. Her er kronsprinsparet hedersgjester, og også her skal dølahestene sørge for transporten inn til Fjoset. Mie og Bjonfrida trekker en vakker victoria-vogn, og sammen med en en av landets mest erfarne kusker blir det stilig følge som vi håper mange får gleden av å beundre under på den største markedsplassen for norsk landbruk.

Mie og Bjonfrida eies av henhioldsvis Guro Hagen og Ingunn Tofte. Bjonfrida er forøvrig 1.premiert, og i år har både hun og Mie hatt sommerjobb ved Norsk Veimuseum ved Lillehammer der de har stilt opp som skysshester. Begge lever godt opp til dølahestens varemerke: Kaldt hode-varmt hjerte.  

For alle som er opptatt av de norske hesterasene er det svært hyggelig at vi har fått dette kjøreoppdraget som vil bli lagt merke til- rundt 50 ulike redaksjoner kommer nemlig til å dekke kronprinsparets besøk og åpningen av Dyrskuns 150-årsjubileum.