Lovende varmblodstraver innkjøpt til NHS

Nærmere 160 åringer ble auksjonert bort under Klasseløpshelgen på Bjerke travbane sist helg. En av dem ble kjøpt av NHS. I tillegg sørget Glenn Kramer Stenberg og hans travtrenerstudenter for at hele 7 åringer fra auksjonen nå står til innkjøring på Starum.

Pretty Design heter han - Starums framtidshåp på travbanen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  21.09.2016

Pretty Design er navnet på NHS sin nyinvestering på travfronten. Han er en vakker åringshingst som det skal spennende å følge med framover. Travtrenerinstruktør Glenn Kramer Stenberg ropte inn hesten som nå er vel etablert på travtrenerstallen. Kjøpet ble gjort etter nøye vurderinger sammen med travtrenerstudentene.
- Pretty Design var en hest som vi likte da vi studerte auksjonskatalogen på grunn av stammen hans. Pretty Design viste seg å være en tiltalende hest da vi fikk se ham på Bjerke før auksjonen. Vi synes det er en lett, fin, rettstilt racermodell som vi håper kan være tidlig ute, forteller Glenn.

Spennende stamme
Pretty Design har en svært interessant stamme. Han er etter den veletablerte avlshingsten Dream Vacation (rekord 09,6 og 738.718 dollar innkjørt),  mens mor er Pretty Photo. Hun har rekord 11,8 og kjørte inn 1,4 millioner kroner i sin løpskarriere. Pretty Design er hennes første avkom, og vi gleder oss til å følge unghingsten framover.

Sju åringer ble med til Starum
Sikkert det iallfall at Pretty Design er i godt selskap på travtrenerstallen. For hele sju av åringene som ble kjøpt under auksjonen ble med til Starum etterpå. Det har sin klare årsak, forteller Glenn.
- Travtrenerstudentene og jeg brukte mye tid på å studerer hestene før auksjonen begynte. Vi ble også brukt som rådgivere av flere hesteeiere som var på plass for å handle. Derfor valgte flere av dem å sette hesten opp til oss slik at vi tar oss av første del av innkjøringen. Det er artig for oss å få tilliten, samtidig som at det er en viktig del av travtrenerutdanningen å lære å  jobbe systematisk med unghestene. Det er her vi legger det første grunnlaget som hesten skal ta med seg videre på veien mot å bli løpshester.

Toppstammede unghester
De andre åringene som ble kjøpt inn på auksjonen og som nå står på NHS er I.D.Ownersdestiny (e.Main Wise As),  Mai Rouge Soa (e.Orlando Vici), Dimoko Merci (e.Timoko), Lucky Kentucky (e.Make It Happen), Piccadilly O. (e. Muscle Msssive), Seraphine (e.Sam Bourbon) og Secret Revenge (e.Coktail Jet).
Fra før står det følgende åringer på travtrenerstallen: Sellanrå (e.Dotterud Teddy), Alsaker Mindi (e.Åsajerven), Siberian Justice (e.Classic Photo) og Dancing Queen (e.Dream Vacation).
Vi tror at det aldri har stått så mange toppstammede åringer på Starum på en gang. Da er det inspirerende å være travtrenerstudent!

Pretty Design mønstret av Maya Kanstad

Spennende innkjøp: Pretty Design, mønstret av Maya Kanstad. Foto: Kari Hustad