Flere søkere til ridelærer og travtrenerutdanningen på NHS

Begge våre fagskoleutdanninger har flere søkere i år enn i fjor.

Fagskoleutdanningene på Starum har rangeringsprøver denne uka. Foto: Kari Hustad
26.04.2017

Den 15.april gikk søknadsfristen ut for å søke på ridelærer og travtrenerutdanning ved NHS. Til de 12 plassene på ridelærer kom det 57 søkere, men det kom 17 søkere til de 10 studieplassene på travtrener.
Begge utdanningene kan vise til en økning i tallet på søkere sammenlignet med i fjor. I 2016 var det 50 søkere til ridelærer og 13 til travtrener.  

- Vi er fornøyd med søkeroppgangen til utdanningene som starter i august. Vi vet at ridelærerne fra NHS er attraktive i bransjen, samtidig som mange spør oss om utdanningen gir studiepoeng. Svaret på det er ja- vi er opptatt av at det skal være mulig å bruke ridelærerutdanningen i et lengre utdanningsløp. På travtrenerutdanningen har det ikke vært så aktuelt med studiepoeng, men den økte oppslutningen til høstens utdanning viser at flere ønsker å satse profesjonelt på travsporten. Det er positivt, og vi vet at samtlige av vårens avgangsstudenter kommer til å jobbe på fulltid i travsporten når de er ferdige hos oss, sier rektor Arne Amlien ved NHS.

Denne uka er det rangeringsprøver på ridelærerutdanningen, mens travtrenerutdanningen har rangeringsprøver i mai.