Resultater fra felleskåring på Norsk Hestesenter helga 31.mars-2.april 2017

Denne helga har det vært et yrende hesteliv på Norsk Hestesenter med hingster av både mange størrelser og farger inne til kåring. I tillegg har det også vært avholdt unghestfinale for ridehest.

Utstillingens beste hingst - ridehingsten Earl - foto:Camilla Ulsrud
02.04.2017

Helgas kåring er et samarbeid mellom Norsk Hestesenter, Norsk Ponniavlsforening og Norsk Varmblod. Tilsammen var det meldt 45 hingster til kåring, og i tillegg 16 unghester til unghestfinale i Norsk Varmblod.

For nordlandshest/lyngshest startet aktivitetene opp allerede torsdag 30.mars medNordlandshest/lyngshesten Forbrigds Tyr utvidet bruksvurdering. Her møtte tre hingster til vurdering, Forbrigds Tyr, Boysens Audun og Haugar Roran. Alle tre oppnådde premiering, med Forbrigds Tyr som beste hingst ut, med 2.premie og nr I i kvalitet. Av de  seks førstegangs viste nordlands-/lyngshingstene, var det fire som oppnådde kåringsgrad; to eldre hingster, Neros Bragd og Icora Albbas, samt to 3-åringer, Sjåvoll Gulliver og Svarvar Flott.

Det var meldt seks spesialrasehingster til visning, tre pintohingster, to gypsy cob og en amerikansk saddlebred. Alle pintohingstene ble kåret eller premiert, og særlig Edward Van Blålien imponerte dommernPintoen Edward Van Blåliene både eksteriørt og i bruk. Han avla beste tømmekjøringsprøve under utstillingen. Av de to gypsy cob-hingstene, som forøvrig var far og sønn, ble far Vestlandsbandens Golden Victory vist i åpen klasse, mens sønn LV Rocket Man ble vist til kåring for første gang. Dessverre oppnådde han ikke kåring denne gang.

Basterås Buick, hingst av rasen amerikansk saddlebred skulle vurderes både for sin egen rase, og for bruk i pintoavl. Han oppnådde 3.premie for egen rase.

For fullstendig resultatliste for de nevnte rasene ovenfor, kan du klikke her.

Søndagens premiering ble avsluttet med en utvelgelse av dagens beste hest, blant de hingstene som ble stilt i kvalitet, på tvers av rase. Her ble ridehingsten Earl (se frontbilde) den utvalgte. Vi gratulerer!

For resultater for ponnirasene, kan du se på Norsk Ponniavlsforenings nettsider, www.ponniavl.no.

For resultater for varmblods ridehest, kan du se på Norsk Varmblods nettsider, www.norskvarmblod.no.