Resultater fra hingsteutstilling på Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest 29.april 2017.

14 meldte hingster, hvorav en fjordhest var meldt til hingsteutstilling på Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest (NSNL, tidligere Nord-norsk hestesenter) denne lørdagen.

Karlstad Sinus 2.pr kval I Foto: NHS
30.04.2017

I strålende vårvær ble det avholdt utstilling i nord lørdag 29.april. Fire av nordlands-/lyngshingstene var inne til utvidet bruksvurdering og gjennomførte både rideprøve, kjøreprøve og løshopping i tillegg til eksteriørbedømmelse og veterinærundersøkelse fra torsdag kveld til lørdag formiddag. Av disse hingstene var det Karlstad Sinus med katalognr 4 som gjorde det best. Han endte opp med en 2.premie og ble stilt som nr 1 i kvalitet. I tillegg ble han også valgt ut som Dagens Hest av dommerne.

Karlstad Sinus - best av UB-hingstene Foto:Elin V Andersen

Dagens hest - er hingstenes «mister-konkurranse» blant de hingstene som blir stilt i kvalitet. Sjøl om det var bare to hingster som kunne kjempe om denne hederen på NSNL denne gangen, var det ingen lett avgjørelse for dommerne å ta – siden også 3-årshingsten Fredheims Strauss med katalognr 7 viste seg fra sin beste side. Han ble beste tre-åring og ble kåret og stilt som nr 1 i kvalitet.  

Fredheims Strauss - kåret kval I Foto: NHS

Fjordhingsten Strupens Lukas oppnådde dessverre ikke kåring denne gang, men av de 14 nordlands-/lyngshingstene dro åtte hingster hjem med kåret-sløyfe, tre hingster med 3.premiesløyfe og altså  en hingst med rød sløyfe som gir 2.premie.

Vi gratulerer til hingster, stolte utstillere og hingsteeiere!

Her kan du se resultatlista.

Oversikt over dommerkort finner du her:

Eksteriørdommerkort

Rideprøver UB-hingster

Kjøreprøver UB-hingster

Tømmekjøringsprøver

Travprøve