9 land på NHS: Internasjonal studentkonkurranse på Starum

Denne uka er det storinnrykk av ridelærerstudenter og instruktører fra Europa når Norsk Hestesenter er vertskap for EEN Students Competition. Over tre dager skal lærere og studenter konkurrere både på lag og individuelt.  

NHS får besøk fra tilsammen 8 land denne uka når EEN-konkurransen går av stabelen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  07.02.2017

En intens og morsom uke venter både arrangøren og deltakerne når de første gjestene ankommer allerede tirsdag kveld. Onsdag er det offisiell åpning der bl.a. ordfører Guri Bråthen vil delta. Deretter går det slag i slag med runder i dressur, sprang, teori og instruksjonstester torsdag og fredag, mens finalene går på lørdag. Starumshestene som brukes i ridelærerutdanningen er nøye plukket ut for å være med i tevlingene. Lagene vil trekkes og består dermed av deltakere og coacher fra ulike land. Lørdag kveld blir det stor festmiddag og høytidelig premieutdeling. 

Det er femte gangen at EEN  arranger studentkonkurranse, og de ulike medlemslandenen skifter på å være vertskap for konkurransen. EEN (Equestrian Educational Network) er et internasjonalt nettverk med mange av de mest prestisjetunge institusjonene innen ridelærerutdanning i Europa. EEN samkjører utdanningene på tvers av landegrensene, og driver blant annet med utveksling av lærerer og studenter. EEN mottar støtte fra EU. Det blir både spennende og lærerikt for alle involverte, og all kommunikasjon foregår selvsagt på engelsk. 

I tillegg til konkurransene er det et rikholdig program der de ulike landene presenterer seg selv. Norsk Hestesenter har også lagt opp til et program der de utenlandske gjestene skal få bli bedre kjent med både Norge og hestene våre. Det betyr at de også får oppleve hest på en litt annen måte enn mange kanskje er vant til. For på fredag inviterer NHS deltakerne til  å bli bedre kjent med de norske hesterasene.

Hanne Dahl Lien er arrangementsansvarlig og gleder seg stort til det som skal skje denne uka, og hun har en klar ambisjon:
- Dette skal bli den beste EEN-konkurransen noen gang!