Kongelig skyss x 3 med dølahester

3 flotte representanter for dølahesten sørget for stil og eleganse da kongeparet skulle transporteres i mjøsområdet denne uka. Både på Hamar, Lillehammer og Kvamsfjellet var dølahesten en viktig bidragsyter.

Kaldt hode, varmt hjerte: Nordby Tromf og Brenne Balder med kongeparet på Hamar med Skiblader i bakgrunnen. Foto: Katharina Sørensen
Skrevet av Kari Hustad,  15.06.2017

På Hamar var det Nordby Tromf (avlshingst som også har gått i Sikkilsdalen) og Brenne Balder som hadde oppdrag å frakte kongeparet over en ganske lang strekning ned til Skibladner.Nordby Tromf og Brenne Balder har lang erfaring med oppdragskjøring Sammen med kusk Berit Morstad og et større team ble de to dølahestene spent for en stasvogn av typen Landauer, og ekvipasjen fraktet de kongelige trygt mellom et stort publikum og en støyende middelalderfestival.  Pressen var selvsagt på plass, og dølahestene havnet båder i aviser, på TV2 og i Dagsrevyen.Seinere denne uka var de kongelige på Kvamsfjellet, og her var det Bjonfrida og Ingunn Tofte som sammen med gode hjelpere i dølahestmiljøet sørget for nok en hestetransport. Og som om ikke det var nok stilte de to opp under hageselskapet på Maihaugen og sørget for at kongeparet ble skysset slik det seg hør og bør. Ingunn og Bjonfrida kan dermed krysse av for royalistisk transport nummer tre, siden de to også deltok i kjøreoppdraget under Dyrskun i Telemark i fjor der kronprinsparet var til stede.
Her kan du se NRK.nos dekning av saken.