Velkommen til slipp i Sikkilsdalen

Lørdag 24. juni er datoen for årets hesteslipp i Sikkilsdalen. Hoppene og hingstene er klare, nå håper vi mange tar turen til fjells for å få med seg den nesten 150 år lange tradisjonen. Neste år er det nemlig jubileum!

Publikum i alle aldre er velkommen til årets slipp i Sikkilsdalen 24.juni. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  22.06.2017

Årets slipp består av dølahingstene Tresa Vårvind og Stensliguten samt nordlandshest/lyngshesten Løvmyrs Villi. De skal slippes i hver sine områder som tilsammen strekker seg over ca 30 000 mål.

Hvem slippes når?
Det er nå bestemt at Løvmyrs Villi slippes i Bristol. Slippstedet ligger en times gange fra Sikkilsdalssetra (der man parkerer bilen), og følget vil bli drevet inn til Bristol som ligger ved det innerste Sikkilsdalsvatnet lørdag kveld.Løvmyrs Villi slippes klokka 11.

Slipp nummer to skjer klokka 12 i Prinsehamna som ligger ca et kvarters gange fra Sikkilsdalssetra. Her skal Stensliguten og hoppene hans tilbringe sommeren.

Det tredje slippet skjer kl.13 i Åkrehamna som ligger rett nedenfor Sikkilsdalssetra. Her slippes Tresa Vårvind.

Her kan du lese hvilke hopper som skal gå i Sikkilsdalen i sommer.

Slik finner du fram
Sikkilsdalen ligger ca 10 mil nord for Lillehammer. Her er en veibeskrivelse for deg som ikke har vært der før.

Tskjortesalg og kataloger
Også i år selger vi de populære Sikkilsdalsskjortene- med nye farger for hvert år. De er til salgs ved inngangen til setra.
Nytt av året er at NHS støtter Brystkreftforeningen gjennom at vi gir 30 kr til foreningen for hver tskjorte vi selger.
Pris: kr 200 for voksne, kr 150 for barnestørrelser. Vi tar både kort og kontant.

Vi fra Norsk Hestesenter vil være å finne ved setra fredag i perioden 17-19. Da er det mulighet til å kontakte oss. De som kommer/har kommet med hopper kan da hvis ønskelig kontakte oss å få utlevert katalog. Vi kan også sjekke vaksiner og ta inn pass hvis det er ønskelig å gjøre dette på fredag. Vi har også kataloger for salg for de som ikke kommer med hest. Ellers treffes vi  på lørdag fra kl 08.30 ved inngangen til setra.

Det er gode muligheter for å kjøpe mat og drikke på setra. Velkommen til fjells!