Felles hingstekåring på Norsk Hestesenter

31.mars til 2.april er det felles kåring på Norsk Hestesenter hvor det møter hingster av rasene:

Nordlandshest/lyngshest
Varmblods ridehest
Gypsy cob
Pinto
Saddlebred
Ponnier

Reisa Svarten med Lyngsalpene i bakgrunnen. Foto: NNHS/Wenche Offerdal
Skrevet av Gina Onsrud og Kjersti Tjernshaugen,  21.03.2017

Første helg i april vil det myldre det av store og små hingster på Norsk Hestesenter. Da arrangeres det kåring for nordlandshest/lyngshest, ponnier, varmblods ridehest, gypsy cob, pinto og saddlebred.

Kåringen er et samarbeid mellom Norsk Varmblod, Norsk Ponniavlsforening, Norsk Hestesenter,  Landslaget for nordlandshest/lyngshest, Norsk Gypsy Cob forening og Norsk Pintoforening.

Lister over de meldte hingstene:

Nordlandshest/lyngshest (nl-hest) og spesialraser

Ponnier

Varmblods ridehest

 Nl-hest og ridehestene skal i ilden allerede fra torsdag kveld, mens ponnier gjennomfører sin kåring på lørdag. Gypsy cob, pinto og saddlebred skal fremvises søndag. Søndag vil det under premieutdelingen også bli kåret utstillingens beste hingst – på tvers av raser.

Vi har laget en foreløpig tidsoversikt for hele arrangementet. Her tar vi høyde for at det kan forekomme endringer.

Infobrev og katalog til utstillerne sendes ut elektronisk.

Lørdag kveld anbefaler vi alle å få med seg clinic med Karin Retera, en dyktig nederlandsk trener, dommer, rytter og avler – les mer om henne her. Og etter en slik lærerik seanse, passer det fint å avslutte kvelden med litt god mat.

Det arrangeres utstillingsmiddag med koldtbord på menyen med noe for enhver smak lørdag kveld. Utstillingsmiddagen kan du bestille ved å henvende deg til Norsk Hestesenter på e-post nhest@nhest.no eller ringe på tlf 61 16 55 00 og snakke med Bente.

Hvis du velger å bestille plass på både clinic og middag, koster dette kr 350. Du kan også bestille plass kun på clinicen, da koster dette kr 150, eller middag alene for kr 250.

OBS! Det er begrenset antall plasser til utstillingsmiddagen, så vær rask med påmeldingen. Av hensyn til Hege i kantina, må vi ha bestillingen på utstillingsmiddagen innen førstkommende fredag 24.mars kl. 12.00.

Kantina vil også være åpen under kåringa så alle kan få kjøpt seg mat og drikke underveis.
Åpningstidene i kantina er: 10:00 – 17:00 fredag og lørdag, og 10:00 – 15:00 søndag.

Les for øvrig mer om kåringen på Norsk Ponniavlsforenings nettsider, www.ponniavl.no og Norsk Varmblods nettsider, www.norskvarmblod.no.

Her finner du oversiktkart over området.

Parallelt med kåringen arrangeres PFERDIA Unghestfinale & NORSK VARMBLOD Elitefinale 2017

Vi gleder oss til å se mange flotte hingster og ivrige hestefolk på Norsk Hestesenter denne helga – og vi har selvsagt bestilt godt vær!

Velkommen!