Salmaker III-kurs på Starum

I juni blir det Salmaker III-kurs. Stadig flere ser verdien av å løfte fram salmakerfaget, og NHS håper at dette kurset kan bidra til det. Kurset går over to intense uker.

Fra et tidligere salmakerkurs på Starum. I juni blir det endelig et Salmaker III-kurs med fokus på seler. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  14.03.2017

Kurset arrangeres 9.-20.juni, og her blir det mye fokus på seler og i særlig grad saletten. Den er tidkrevende å lage og har noen litt kompliserte momenter. Du vil lære om ulike puter på saletten, og hvilke løsninger som finnes for å feste vognen.

Kurset egner seg for deg som har gått Salmaker II eller som har tilsvarende erfaring. Vi har vært så heldig å få tak i den dyktige salmakeren Silje Sverkholt spm har en treåring utdanning fra Sadelmakeriskolan i Tärnsjö, Hun er sertifisert saltilpasser, og driver som salmaker med base i Vestfold. Silje sitter i prøvenemda for salmakerfaget i Hedmark fylkeskommune, og er leder i fagnemnda for salmakerfaget hos Utdanningsdirektoratet.

-Jeg håper salmakerfaget kan komme litt opp og fram, og vil gjerne bidra til å få et større fagmiljø i Norge og at vi foråpentligvis kan få flere faglærte salmakere etterhvert, sier kursleder Silje.

Er du klar for et morsomt, intenst og spennende opphold i salmakerverkstedet på NHS?
Salmaker III koster kr 11.000 som inkluderer undervisning, mat og overnatting.
Meld deg på via kurs@nhest.no