Unghester søkes!

Har du en unghest som du ser for deg å bruke i ridning? Da er det en ypperlig mulighet å sende den til Starum etter påske. Ridelærerutdanningen  har et meget godt unghestprogram som starter 18.april og varer i ca 4 uker.

Unghesten Skoglys Zahara var en av unghestene som gjorde store framskritt under fjordårets unghesprogram. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  30.03.2017

På unghestprogrammet å RidelærerII-utdanningen er hester av alle raser velkommen. Fagansvarlig for programmet, Hanne Dahl Lien, ønsker unghester som aldri før har hatt rytter på ryggen.  Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Overganger og skjenkelvirkninger er derfor noe som ligger lenger framme i løypa. Øktene i ridehuset er korte og hyppige. Hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist en bratt læringskurve. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over. Da blir de invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter 4 uker i et godt system. 

Det er ridelærerII-studentene som håndterer hestene i hverdagen, men det er fagansvarlig som leder alle økter med unghestene i ridehuset. Det koster kr 1300 pr uke å delta. Evt. veterinærutgifter og skoing kommer i tillegg.

Tidsrom: 18.april til 18.mai

For påmelding og evt nærmere info - ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på tlf 61 16 55 00.