Har du husket fristen 1.oktober?

Har du avlshingst, eller hoppe som  har fått føll i år? 
Husk fristen for å sende inn bedekningslister og springsedler.

To gode venner i Sikkilsdalen - foto Kari Hustad
25.09.2017

Har du vært hingsteholder i år?

Bedekningslister skal sendes inn for alle de avlsgodkjente hingstene som har vært brukt i 2016. Alle hopper som har vært ført til hingsten i årets avlssesong skal påføres lista.

Bedekningslistene skal sendes til Norsk Hestesenter med kopi til raseorganisasjonen. Bedekningslister og springsedler kan fås ved henvendelse til oss, på e-post:nhest@nhest.no eller tlf 61 16 55 00. 

Du kan også bruke bedekningsliste som finnes på nettsiden. (Fyll ut word-dokumentet og send på e-post eller skriv ut og send i post).

OBS! Innsending av bedekningslister etter denne fristen (eller senere tilføyelser) medfører et gebyr på kr 1250,-, og   for springsedler er gebyret kr 875,-.

Har hoppa di fått føll?

1. oktober er også frist for å sende inn springseddel for registrering av årets føll. Vi minner om at vi ikke lenger sender ut fødselsmeldinger. Du skal nå fylle ut baksiden av springseddelen og sende inn, du kan lese mer om endringen her. Oppdretter vil bli belastet registreringsavgift for springsedler mottatt etter fristen.

Dersom hoppa di var bedekt, men ikke tok seg, har mistet føllet i løpet av drektigheten, fått dødfødt føll eller føllet har dødd kort tid etter fødsel, så vil vi vite det også!  Rapportering av bedekningsresultat (føllprosent) legger grunnlag for beregning av hingstens fruktbarhet. I tillegg er dette viktig populasjonsdata.

Minner også om at det for alle raser, men spesielt for de nasjonale, er viktig at du melder fra om hesten din er død eller kastrert. Vi bruker databasen aktivt i arbeidet med bevaring av de nasjonale rasene og da må den være så korrekt som mulig.