Jubileumshelg i Sikkilsdalen

I helga fortsatte vi 150-årsfeiringa av Sikkilsdalen, med et riktig trivelig lag i hestenes rike.

Gjeter Jens Tangen hadde med seg en gjeng inn til hesteflokken i Prinsehamna.
20.08.2018

Det ble fullt hus på Sikkilsdalsseter i helga, med drøyt 50 deltagere fra hele Norges land. Det var alt fra små barn til pensjonister, fra hestenoviser til svært erfarne. Noen kom til Sikkilsdalen for første gang, andre hadde mistet tellingen for lengst. Med andre ord; en variert og svært trivelig forsamling!

Vi startet feiringen med suppelunsj, før det bar ut i fjellheimen. Det var skikkelig ruskevær, med regn og vind, men slikt stopper ikke ekte entusiaster. Tore Kvam sto for "fjellgeit"-turen, og tok med seg en god gjeng opp til Skåltjønna. Underveis fikk turgåerne historier om det de så, om Sikkilsdalens historie og Tore sine egne opplevelser av dalen. En turflokk fikk følge gjeter Jens Tangen på jobb, og møte to av hesteflokkene. Først i Åkrehamna, deretter gikk turen inn i Prinsehamna. Jens snakket litt om hverdagen sin som gjeter, og deltagerne fikk mye fin nærkontakt med hestene. Den siste gruppa fulgte Hans Kolbein Dahle opp i baksia, og fikk utsikt over hele dalen, helt inn til Bristol. Dahle er en svært kunnskapsrik mann, og her fikk man virkelig en historietime ute i det fri.

På kvelden var det jubileumsmiddag med flotte taler, med påfølgende visning av kortfilm fra Sikkilsdalen og selvsagt en liten quiz. Det ble mye trivelig prat rundt bordene og god stemning utover kvelden.

Søndag kom finværet fram igjen, og de som hadde anledning benyttet sjansen til å innta fjellheimen på ny, under den blå himmelen.

Tusen takk til alle som ville være med på jubileumshelga, og som gjorde det til en flott opplevelse! 

Se flere bilder på vår facebookside.