Terminlister hesteutstillinger 2018

Terminlistene for hingsteutstillinger og utstillingene for hopper, vallaker og unghester er nå klare

Skrevet av Kjersti Nerbråten Tjernshaugen,  23.01.2018

Terminlistene for hesteutstillinger i regi av Norsk Hestesenter i 2018 er nå klare. 

Hingster

Terminliste hingsteutstillinger

Innmelding til hingsteutstillinger.
For innmelding til hingsteutstllinger vil vi forløpende oppdatere denne siden med linker til innmelding etter hvert som de er klare. 

 

Hopper, vallaker og unghester

Terminliste utstillinger for hopper, vallaker og unghester - her vil det komme linker til innmelding for hver enkelt utstilling i terminlista.

 

Innmelding

All innmelding skal skje gjennom innmeldingsløsningen Sporti og innmeldingsavgiften betales samtidig.

Se her, for veileding i bruk av Sporti. Hvis du får problemer med å melde på hesten din via Sporti, ring til Norsk Hestesenter på tlf: 61165500 (velg "utstilling"), så hjelper vi deg.

Åpen klasse

Nytt av året er "Åpen klasse" på utstillingene for hopper og vallaker. Dette er en uoffisiell klasse for hester tre år og eldre. Denne klassen kan benyttes for eldre hopper og vallaker med premiegrad, som er "ferdig stilt", eller for hopper og vallaker som ikke kan stilles i offisielle klasser pga at de av en eller annen årsak ikke kan gjennomføre den bruksprøven som kreves.

Åpne klasse er for hopper og vallaker tre år og eldre (ikke unghestklasser), hesten må ha full utstillingsrett, være registrert med rasetilhørighet A. Det skal ikke gjennomføres noen bruksprøve.
Hesten vises for dommerene, som gir en skritlig beskrivelse av hesten, men det blir ikke satt karakterer. Eier/innmelder får kopi av beskrivelsen. Beskrivelsen vil ikke bli lagt inn i stamboka.

Det vil fortsatt være "Åpen klasse" på hingsteutstillingene og vi oppfordrer flest mulig til å vise fram allerede avlsgodkjente hingster i denne klassen! Dette er klasse kun for hingster som innehar avlsgodkjenning i Norge. Dommerne gir en beskrivelse av hingsten, uten karakterer, eier/innmelder får kopi av beskrivelsen. Beskrivelsen vil ikke bli lagt inn i stamboka.

OBS! Det KAN bli enkelte endringer i terminlistene, vi oppdaterer listene på nhest.no forløpende.