Unghester søkes!

Har du en unghest som du ser for deg å bruke i ridning? Da kan vi tilby deg en ypperlig mulighet! Ridelærerutdanningen har nemlig et meget godt unghestprogram - kanskje er det noe for din hest? Oppstart er 3. april, og programmet varer i cirka fem uker.

Unghesten Skoglys Zahara har tidligere deltatt på unghestprogrammet til ridelærer II-utdanningen.
Skrevet av Frøydis Barstad,  12.03.2018

På unghestprogrammet til ridelærer II-utdanningen er hester av alle raser velkomne, men det er ønskelig at de aldri før har hatt rytter på ryggen.

Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Øktene i ridehuset er korte og hyppige, og hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist en bratt læringskurve. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over, og de blir da invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter fire uker i et godt system. 

Det er studentene på ridelærer II som håndterer hestene i hverdagen, men det er fagansvarlig Hanne Dahl Lien, som leder alle øktene med unghestene i ridehuset. Det koster kr. 1400 per uke å delta. Evtentuelle veterinærutgifter og skoing kommer i tillegg.

Tidsrom: 3. april til ca 9. mai 

For påmelding og evt. nærmere info - ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på tlf.: 61 16 55 00 eller send en e-post til nhest@nhest.no.