Unghester søkes

Har du en unghest som du ser for deg å bruke i ridning? Da har vi en ypperlig mulighet til deg! På ridelærerutdanningen har vi et meget godt unghestprogram - kanskje er det noe for din hest? Oppstart er 11. mars, og programmet varer i cirka fem uker.

Nordlandshest/lyngshesten Vild Airion var en av hestene på unghestprogrammet i 2018.
14.02.2019

På unghestprogrammet til ridelærer II-utdanningen er hester av alle raser velkomne, men det er ønskelig at de aldri før har hatt rytter på ryggen.

Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Øktene i ridehuset er korte og hyppige, og hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist en bratt læringskurve. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over, og de blir da invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter fem uker i et godt system. 

Studentene på ridelærer II håndterer hestene i hverdagen, under kyndig veiledning av fagansvarlig Hanne Dahl Lien, som leder alle øktene med unghestene i ridehuset. Prisen pr. uke er 1750 kr, dette inkluderer fôr, oppstalling, trening og paddock. Eventuelle utgifter til veterinær og hovslager kommer i tillegg.

Tidsrom: 11. mars til ca 12. april 

For påmelding og evt. nærmere info - ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på tlf.: 61 16 55 00 eller send en e-post til nhest@nhest.no.