Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

IMGP5221

Unge hopper i avl

Fødselstall for de nasjonale rasene har de seneste årene gått tilbake, i samme periode har det i tillegg vært en reduksjon i andelen av de bedekte hoppene som er bedekt som treåringer. 

dressurlærer

Ledig stilling: Lærer i dressur

Har du lyst på en variert og givende arbeidshverdag? Norsk Hestesenter har en ledig 30% stilling som lærer i dressur.

EvA

EvA er forsinket

Lanseringen av innavlsberegningsverktøyet EvA er noe forsinket, men vi håper at det er på plass til bedekningssesongen starter for fullt.

Utlysning SHF

Årets utlysning i Stiftelsen Hästforskning

Klokka 11.00 i dag åpner årets utlysning i Stiftelsen Hästforskning, og utlysningen er på totalt 12,5 millioner svenske kroner og 7 millioner norske kroner.

Hest i trafikk

Vil du delta i forskningsprosjektet ”Hest i trafikk”?

Hest i trafikk er et forskningsprosjekt der hensikten er å bidra til bedre trafikksikkerhet for hest, hestebrukere og andre trafikanter. Det er Nord universitet som står bak prosjektet, som er finansiert av Stiftelsen Hästforskning.

Anlegget åpent

Anlegget er åpent som normalt

Grunnet smittesituasjonen rundt herpesviruset i Norge besluttet Norsk Hestesenter den 6. mars å stenge for all hestetrafikk inn og ut av anlegget fram til den 25. mars. Dette ble gjort som et smitteforebyggende tiltak. Vi har i dag åpnet anlegget som normalt igjen.

Trainee

Ledige traineestillinger

Vi minner om at vi fra høsten av har to ledige traineestillinger for skoleåret 2019/2020, en på travtrenerutdanningen og en på ridelærerutdanningen. 

Fjordhest

Norsk Fjordhestsenter: Fagmøte om reproduksjon på hest

Norsk Fjordhestsenter og Norges Fjordhestlag inviterer til fagmøte om reproduksjon på hest. Det er mange faktorar som spiller inn når ei hoppe blir drektig, og på samlinga vil du få innspill fra ulike fagfelt om hvordan man kan lykkes. Per i dag er drektighetsprosenten svært lav, og en må arbeide for å øke denne til om lag 70 %.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500