Slippet i Bristol var med traveren Mjølner Herkules, som hadde fått med seg 10 hopper.  En del skuelystne hadde tatt turen inn til slipplassen. Senere på ettermiddagen, da de to andre slippene var over, førte representanten fra hingsteholderen, ansatte ved Norsk Hestesenter, gjetere og noen frivillige følget inn til selve hamna. Turen gikk fint og hestene har nå funnet roen inne i vakre Bristol.  

Bristol bedekking og gjeter_foto_Lisa Linn Lorentzen.jpg
Mjølner Herkules bedekker sin første hoppe før de ble ført helt inn til Bristol. Foto: Lisa Linn Lorentzen

I Prinsehamna, med felespill, bunad og stas, ble den tre år gamle dølahingsten Ustu Knekten sluppet med 10 hopper. Hingsten ble sluppet av sine eiere Merete Berg og Ronny Ove Smedsmo, og Camilla Ulsrud fra Norsk Hestesenter. Ustu Knekten ble kåret i 2022 og stilt som nr. I i kvalitet. Han laget litt fart og spenning på slipplassen, men utførte sin oppgave med glans.  Tross sin unge alder og at han er uerfaren med å gå med følge, passer han allerede veldig godt på flokken sin. 

Prinsehavna parring.jpg
Ustu Knekten sørget for underholdning for de som hadde tatt turen til Prinsehamna

I Åkrehamna ble Stensliguten, også med felespill og festkledd følge, sluppet med 8 hopper. Han har to hopper til, men disse skal etterslippes. Hingsten ble ført inn i hamninga av sin eier Frode Myrvang og Camilla Ulsrud fra Norsk Hestesenter. Stensliguten har stått oppstallet ved Norsk Hestesenter etter kåringen på Stav i 2022, tilgjengelig for hopper og for å finne «sommerkroppen». Han er en kjenning av Sikkilsdalen fra før, og viste sin erfarenhet ved å ta seg tid til å lukte litt på bakken før han satt nesa i sky og hilste på hoppene.  

Åkrehamna hingst og eier[1].jpg
Stensliguten og eier Frode Myrvang 

Vi ønsker alle en fin sommer i fjellet.