Stensliguten er født 22.mai 2014 og er e. Odlo Prins og u. Stensli Øivår.

Han er oppdrettet av Åge og Bodhild Øibakken. Nåværende eier Frode Myrvang kjøpte Stensliguten allerede som føll i desember 2014.

Stensliguten ble kåret i 2017 og stod da som nummer to i kvalitet. Han gjennomførte utvida bruksprøve i 2018 der han ble nummer to av 13 hingster til utvida bruksprøve det året. For den bragden ble han belønnet med 2. premie og stod også da som nummer to i kvalitet. Han forsvarte sin 2. premie når han ble stilt på Stav i år og ble også da stilt i kvalitet. Under utstillingen på Stav i år fikk han karakterene:

Rasetype og preg       9
Kroppsbygning og muskulatur          8.5
Frambein        7.5
Bakbein          7.5
Bevegelsenes korrekthet       7.5
Skritt   9
Trav     10
Galopp   8

Han fikk følgende omtale av dommerne: «Hingst av meget god type. Pent hode. Mektig, bredt ansatt hals med god velving. Umarkert manke. God bog. Lav rygg. Sterkt kryss. Antydning til sabelbeint. Tåvid begge bak. Tåtrang. Padler venstre fram, ellers særdeles gode bevegelser.»

Eier Frode Myrvang beskriver Stensliguten som en godlynt kar med god fremdrift som er lærevillig, og en trofast venn. Han blir handtert av ungdom og voksne, og gjør aldri noe tull. Heller ingen problemer hverken hos veterinær eller med hosvlager. Når han går i flokk er han snill med hopper og føll, og en veldig god gjeter. Aldri noe tull ute på beite, står ved siden av bestemor og tante med et vanlig gjerde med strøm på toppen imellom seg.

Stensliguten har 13 avkom så langt, hvorav ni har blitt tildelt sløyfe på unghestskue og i 2022 fikk han en kåra sønn etter seg.

Stensliguten står i vårstasjon her hos oss på Norsk Hestesenter, der han gjør en veldig god figur. Trainee Alva Ljosdal har ridd ham jevnlig siden han kom og beskriver en hest med god ridbarhet som er lett å påvirke med sete og skjenkel. Hun vil også trekke fram at han er fokusert under rytter, trygg i alle miljø og har veldig god arbeidsmoral. Han er en balansert hest, som beveger seg godt.

Stensliguten har i skrivende stund seks påmeldte hopper og har dermed fortsatt plass til flere. Vi håper mange fler får øynene opp for denne flotte og snille hingsten.
Påmelding til Stensliguten

De andre hingstene som skal gå i Sikkilsdalen i sommer, Ustu Knekten og kaldblodstraveren Mjølner Herkules har henholdsvis åtte og seks påmeldte hopper. Frist for påmelding er 16.juni. Har du ikke valgt hingst enda, så er du hjertelig velkommen i Sikkilsdalen med hoppa di.
Påmelding til Ustu Knekten
Påmelding til Mjølner Herkules

Hingstene slippes i Sikkilsdalen lørdag 25.juni. Vi håper å se deg der!

En liten introduksjon av Stensliguten kan du se her: