Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

20231203_124201

Stalljobb i julen?

Norsk Hestesenter har behov for ekstrahjelp i stallen julen 2023 – er det noe for deg?

Spranghest

Remonteprogram 2024 - tilridning/ videreutdanning

Ønsker du hjelp til å utdanne hesten din? På ridelærerstudiet tar vi imot hester for et sju ukers remonteopphold. Har du en innridd hest som kan ris i alle gangarter, bidrar vi gjerne til at hesten utvikler seg videre!

Ryttertilvenning

Unghestprogrammet 2024 - Innridning

Har du en unghest som er klar for innridning? Da har vi en ypperlig mulighet til deg! På ridelærerutdanningen har vi et meget godt unghestprogram.

Travhest

Spørreundersøkelse - Vil du bli travtrener?

Er det interesse for en ny oppstart av fagskoleutdanning av travtrenere ved Norsk Hestesenter allerede høsten 2024?
Vi ønsker å høre din mening gjennom denne korte undersøkelsen.

Din tilbakemelding hjelper oss å avgjøre om det er stor nok interesse for å tilby utdanningen høsten 2024.

PC

Webinar opptak

Etter et vellykket webinar tidligere denne uken har vi fått mange henvendelser med ønske om å få tilgang til opptaket. Dette kan du nå finne her.

Undervisning

Underviser du ryttere i rideskolen?

På Norsk Hestesenter er vi, med bakgrunn i ønsker fra rideskolenæringen, i gang med å utarbeide et deltids ridelærerstudie. Målgruppen for studiet er de som allerede underviser i rideskolen, men ønsker formell kompetanse og påfyll i «verktøykassen», samtidig som de vil utvikle egne rideferdigheter. Mange i denne målgruppen er allerede etablert med familie, egen stall og forpliktelser som gjør at et fullt studieløp på heltid over to år på Starum ikke er realistisk å gjennomføre.

Hester på beite

Kaldblodstraver hingst til sesongen 2024 i Sikkilsdalen søkes

Vil du gi hingsten din mulighet til å nyte en sommer med hoppefølge i Sikkilsdalen?

Har du en avlsgodkjent kaldblodstraverhingst som du kan tenke deg å slippe med hopper i Sikkilsdalen sommeren 2024?  Hestene slippes i Sikkilsdalen lørdag 22. juni og hentes hjem i overgangen august/september. Det vil være to gjetere som har daglig tilsyn med hestene og følger opp hestevelferden, loggfører brunster og gir hingstene kraftfôr. 

Logo ETSÄ

ETSÄ-løpet 2023

Tirsdag 7. november er det klart for det internasjonale ETSÄ-løpet på Östersunds Travbane. Kuskene er studenter fra utdanningsinstitusjoner i Finland, Frankrike, Sverige og Norge.
Katarina Brorsgård (nåværende student) og Kaja Knædal (2019-20 kullet) representerer Norsk Hestesenter denne gangen. Kravene til studentene er at de har kjørt mellom 3-80 løp, og at det er maksimalt 5 års siden de tok eksamen. Det er også en øvre aldersgrense på 28 år, men Norsk Hestesenter har fått dispensasjon til å øke denne grensen til 31 år ettersom den norske utdanningen er en fagskoleutdanning. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507