Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Søndre Jerkeld

Søndre Jerkeld til Sikkilsdalen

Etter å ha vurdert totalt 11 svært gode kandidater falt til slutt valget for Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Kaldblodsforeningen Veikle Balder, på den 15 år gamle hingsten Søndre Jerkeld. Hingsten debuterte som treåring og naturtraveren har levert svært gode resultater gjennom sin karriere. Han har foreløpig få avkom og har en veldig spennende avstamming som gjør at han kan være aktuell for mange hopper med tanke på avlssjansen. Avlssjansen er en tiltakspakke som gir økonomisk stimulans for føll med innavlsgrad 3,4 og lavere. 

Dølahingsten Randvar i Sikkilsdalen

Årets fjellhingster dølahest

Etter årets hingsteutstilling på Stav 17-21. april har det blitt valgt ut fire hingster som skal betjene fjellhamningene i Bekkelægret, Tronhus og Sikkilsdalen. Det er fire gode hingster som er valgt, så vi oppfordrer hoppeeiere til å kjenne sin besøkelsestid. Link til påmelding til alle de fire hingstene ligger i saken. Som tidligere år har alle fjellhingstene fått tildelt hver sin kvote på 20 hopper. 

hest naturridebane

Sommerkurs på Starum

Gjennom sommeren 2024 arrangerer vi en rekke kurs på Norsk Hestesenter. Her finner du en samlet oversikt med linker til kursbeskrivelser og påmelding. 

Hest

Sommerjobb i stallen?

Vil du ha sommerjobb med hest? Norsk Hestesenter har behov for ekstrahjelp i stallen og på vårt anlegg i sommer. 

Hestefølget i Prinsehamna sommeren 2023

Dølahopper søkes

Har du en dølahoppe som ble bedekket i 2022 eller 2023, men som ikke ble drektig, eller som mistet foster i tidlig drektighet? Da ønsker NMBU Veterinærhøgskolen at du tar kontakt for å bli med i prosjektet FeNomen.

Birkelid Truls ble kåret, stilt som nr I i kvalitet, og dagens hest.

Resultater hingsteutstilling Nordfjordeid

Siden tirsdag har fjordhestens hingsteutstilling pågått på Nordfjordeid. I strålende sol og sommertemperaturer har 35 hingster blitt vist for kåring og premiering.

nordlandshest/lyngshest

Resultater hingsteutstilling Bardufoss

Denne helgen har 18 hingster av rasene dølahest, fjordhest, nordlandshest/lyngshest og new forest blitt vist for kåring og premiering på Nasjonalt Senter for Nordlandshest/Lyngshest i Bardufoss.

Skjerven Svarten ble dagens hest.

Resultater hingsteutstilling Stav

Til sammen 44 hingster var påmeldt årets hingsteutstilling på Stavsplassen i Tretten i Innlandet. Utstillingen har pågått siden onsdag, og arenaen vært fylt opp med flotte hingster av rasene dølahest, nordlandshest/lyngshest, gypsy cob og shagyaraber. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507