Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Ustu Knekten Sikkilsdalen 2022. Foto: Emilie Lundstein

Årets dølahingster som skal gå i fjellet er klare

Etter årets hingstekåring på Stav ble det valgt ut fire hingster som skal betjene fjellhamningene i Bekkelegret, Tronhus og i Sikkilsdalen. Det er fire gode hingster som er valgt ut, så vi oppfordrer hoppeeiere til å kjenne sin besøkelsestid. Link til påmelding til alle de fire hingstene ligger i saken. 

Ordfører Bror Helgestad delte ut medaljer for lang og tro tjeneste til våre ansatte Bente og Christien

Sommerlunsj og medalje for lang og tro tjeneste

Fredag 2. juni hadde vi sommerlunsj for ansatte og studenter på Norsk Hestesenter. Kantineleder Trinh Ngoc Nguyen hadde tilberedt et nydelig måltid. Lite visste administrasjonssekretær Bente Kurås Lilleengen, som hadde hatt ansvar for å arrangere lunsjen, om at denne samlingen var stelt i stand for at både hun selv og instruktør Christien Kloos var hovedpersonene. De skulle nemlig begge få utdelt sine fortjenestemedaljer for lang og tro tjeneste ved Norsk Hestesenter.

Det var i perioden 2020-2022 67 ulykker med hest i trafikken

67 ulykker med hest i trafikken

”En bil passerte meg i full fart med henger. Var så nære at hengeren traff og rev med seg stigbøylen. Grusen sprutet i hestebeina - så hesten hoppet ned i grøfta. Fant aldri stigbøylen som hang igjen på tilhengeren.”

Studentkullet 2022/2023 sammen med nettpedagog og sensorer etter gjennomført eksamen på Norsk Hestesenter

Vel gjennomført eksamen for travtrenerstudentene

Torsdag hadde studentkullet 2022-2023 på travtrenerstudiet eksamen og siste skoledag på Norsk Hestesenter. Dette var det første kullet som gjennomførte den nye trenerutdanningen som ble lansert i 2022. Søknadsfristen for nytt opptak til studiet er 1. juni. 

Kjørehest

Vinnerloddet Rudland Robust

Det er bare en måned igjen til slippet i Sikkilsdalen, og vi tok en tur til Vinstra for å hilse på Rudland Robust og bli bedre kjent med han før han skal tilbringe sommeren i Sikkilsdalen. Robust ble kåret, stilt som nr I i kvalitet og ble dagens hest på hingstekåringen på Stav i april. Han fikk omtalen «Oppsynt hingst av god type. Noe bredt ansatt hals. Lang, umarkert manke. God overlinje med god muskelsetting. Tåvid venstre fram. Steile koder, ellers føre bein. Godt skritt, særdeles godt trav med god mekanikk. God galopp. Velpresentert.»
Robust ble belønnet med karakteren 10 for sitt flotte trav!

Hest med vogn

Dølahesten Dalbys Maisol kvalifisert til VM i kjøring

Tidligere denne måneden var flere av de nasjonale hesterasene representert på et Internasjonalt kjørestevne i Danmark. På dette nivået er det intet mindre enn imponerende at to dølahester, to fjordhester og en nordlandshest var representert! 

Vår egen ansatt Simon Lande kom med en flott 3. plass i CAI 3* enda ett steg nærmere drømmen om VM i kjøring for ponni med dølahesten sin Dalbys Maisol. Vi har tatt en prat med han om hvordan en dølahest egner seg på dette nivået, og hvordan han legger opp treningen for å ha en holdbar hest som presterer. Svarene vil kanskje overraske noen.

Bjørn Steine sammen med en av passhestene

Norske travtrenerstudenter i praksis hos travtrener Daniel Redén, Stall Zet

Norsk Hestesenter har vært med i et internasjonalt Erasmus+-prosjekt (DIME2, TOP Stables) Et av målene med prosjektet var å legge til rette for at elever/studenter kan gjennomføre praksis hos en kvalitetssikret travtrener i et av deltagerlandene; Sverige, Finland, Norge og Frankrike.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507