Norsk Hestesenter har mange funksjoner knyttet opp mot Landslaget for dølahest. Vi avholder den årlige hingstekåringen for dølahest på Stavsplassen i Gudbrandsdalen. Kåringa på Stav arrangeres gjerne i slutten av april, og i etterkant av dette velges hingstene som skal betjene fjellhamningene i Sikkilsdalen, Tronhus og Bekkelegeret. Norsk Hestesenter har ansvar for slippene i Sikkilsdalen, Akershus dølahestlag for slippet i Tronhus og Nord-Østerdalen dølahestlag i Bekkelegeret. Hesteslipp i fjellet kan du lese mer om her

Videre fungerer Norsk Hestesenter som sekreteriat for Landslaget. Vi holder styr på medlemsregisteret og legger til rette for styremøter og annen aktivitet som Landslaget velger å legge til Norsk Hestesenter. Vår avlsavdeling har et tett samarbeid med avlsutvalget og det foregår jevnlig møter mellom ledergruppen hos Norsk Hestesenter og styret i Landslaget.

Norsk Hestesenter eier også flere dølahester. Disse er vi stolte av, og vi arbeider med å bruke dem aktivt og vise dem fram i ulike sammenhenger. Vi kjøper unghester som utdannes for salg. Det er stor etterspørsel etter ferdig innkjørte og innridde dølahester, og NHS forsøker å gjøre veien mellom oppdretter og kjøper kortere ved å utdanne dem her hos oss før de selges videre. 

Vår funksjon som Nasjonalt senter for dølahest er under utvikling, og vi gleder oss til det videre arbeidet for dølahesten!

Les mer om Landslaget for Dølahest på deres hjemmeside. Spørsmål til Nasjonalt senter for dølahest rettes til dolehest@nhest.no eller på telefon 611 65 500.