Ridekurs

Starum rideskole skiller seg litt fra andre ordinære rideskoler, fordi den er en praksisrideskole. Norsk Hestesenter er den eneste fagskolen i landet som utdanner ridelærere, og instruktørene som brukes i rideskolen er studenter ved ridelærerutdanningen. Dette innebærer at rideskolen er en praksisarena, og det inngår i studiene å planlegge og gjennomføre ridetimer for elevene ved rideskolen. Det er to til tre studenter som er ansvarlige for undervisningsoppleggene hver rideskolekveld. En av våre lærere er til enhver tid til stede for å overvåke og evaluere hver undervisningsøkt sammen med studentene.

Det at vi er en praksisrideskole reflekteres også i at vi har noe kortere semester enn det som kan være vanlig andre steder, samt at prisen er noe lavere enn i andre rideskoler. 

Hestene som benyttes i rideskolen er til dels eldre ridehester som tidligere har vært brukt i ridelærerutdanningen, samt noen ponnier og noen av de norske rasene vi har på stallen.

Vi har forsikring som dekker våre kurs deltakere både i og utenfor ridehuset. Dette erstatter likevel ikke egne forsikringer. Vi anbefaler å ha egne forsikringer.

Aldersgrense i rideskolen er 8 år. Vi har egne knøttekurs for barn i alder 5-8 år.

Har du spørsmål om rideskolen, ta kontakt med rideskoleansvarlig Christien Kloos på 41 33 24 57 / christien.kloos@nhest.no eller Tone Farestveit på 97632377 / Tone.Farestveit@nhest.no. Påmelding gjør du via vårt elektroniske skjema.

Ridning på helg

I helgene er der mulighet for «drop in»-ridetimer for alle aldre og nivå. I hovedsak søndager etter kl. 14.00. 

Det er også mulighet for å ri på rolige turer i skogen i helgene. Vi rir i hovedsak ut kl. 15.00 eller kl. 17.00 på søndager. For å kunne bli med på tur uten leier må man være litt erfaren og kunne ri selvstendig i alle gangarter. Er man nybegynner så må man ha med leier, vi kan være behjelpelige med det. 

Påmelding eller spørsmål rettes til Tone Farestveit på tone.farestveit@nhest.no eller telefon 976 32 377. Påmelding innen 24 timer før for aktiviteter som skjer i helgene.  

Mekanisk hest

Vi har også en mekanisk hest som det er mulig å ri på tirsdager, onsdager eller en dag i helgen. Her kan man se på skjerm hvordan man plasserer vekten sin både til sidene, frem og tilbake i de forskjellige gangartene. Det er en fin måte å øve på sits eller kanskje øve på galopp. 

Påmelding eller spørsmål rettes til Tone Farestveit på tone.farestveit@nhest.no eller telefon 976 32 377.  

Dagleir

Norsk Hestesenter arrangerer dagleir i skolens vinter, påske og høstferie. På dagleir rir man 1 til 2 økter om dagen og gjør stallarbeid – litt som å ha sin egen hest. Varm lunsj i kantinen er inkludert i prisen. Du får e-post med ytterligere informasjon og beskjed om du har fått plass på dagleir. Man må være 8 år eller eldre for å delta. 

Påmelding til dagleir gjøres via vårt elektroniske skjema.

Komplett prisliste for Starum rideskole og andre hesteaktiviteter.