Vi gjør oppmerksom på at det er nye rutiner for registrering og betaling av eierskifte gjeldende fra 1.1.2021.

Skjema for eierskifte skal fylles ut og underskrives av både selger og kjøper, samt eventuelle medeiere. Dette sendes til Norsk Hestesenter (Starumsveien 71, 2850 Lena), eller skannes og sendes på e-post til registrering@nhest.no.

Eierskifte koster kr 525,- (kr 420,- + mva). Dette skal betales på forhånd, enten med VIPPS til 95698 (Stiftelsen Norsk Hestesenter) eller til kontonummer 2050.05.03107. HUSK! Merk innbetalingen med hestens navn. Kvittering/skjermdump av betalingen sendes inn sammen med eierskifteskjemaet. 

Vi sender fortsatt ut eiersertifikat til ny eier (ansvarshavende). På det nye eiersertifikatet vil det ikke lenger være en salgsdel, siden vi nå har eierskifteskjema tilgjengelig på nettsiden. 

NB! Pass SKAL følge hesten, det er kun skjema for eierskifte som skal sendes inn.

Eierskifte for raser som ikke registreres av Norsk Hestesenter, gjøres hos passutstedende instans for rasen. Vi gjør oppmerksom på at Norges Rytterforbund kun er et konkurranseregister, og at eierskifter, kastrering og død skal i henhold til forskrift meldes til rasens respektive passutstedende instans.

Ta kontakt med NHS på registrering@nhest.no eller telefon 61 16 55 00 om du har spørsmål rundt eierskifte.

Skjema for eierskifte