Må hesten min vise bruksprøve?
Det varierer fra rase til rase. Det er en del raser som må vise bruksprøve for å bli premiert på utstilling. For de fleste raser er det også fastsatt hvilken bruksprøve som må vises. Har hesten tidligere vist godkjent bruksprøve, og blitt premiert trenger den ikke vise ny bruksprøve. Hvis hesten er vist på utstilling tidligere og fått premiegrad 0, må den uansett vise ny bruksprøve hvis den skal vises igjen. For å finne ut hva som gjelder for din rase og din hest les reglementet for bruksprøver.

Må jeg sko hesten min?
Voksne hester skal helst være skodd, men må ikke. Vær obs på at selv hester som fungerer godt uten sko til vanlig kan bli sårbeinte/ømme etter mye trening i forkant av utstillingen, og at det kan være grus der de skal mønstres for dommer. Hester som er veldig sårbeinte/ømme kan i verste fall bli vurdert som halte og blir da ikke bedømt. Det er ikke lov å benytte boots på hestene på utstilling.

Hvor kan jeg vise hesten min på utstilling?
Vi arrangerer utstillinger rundt om i hele landet, se vår terminliste for å finne ut hvilken som er nærmest og passer best.

Jeg har meldt hesten min på utstilling, men har blitt forhindret i å dra dit, kan jeg bytte til annen utstilling?
Du står fritt til å melde på hesten din på en annen utstilling, men da må du melde deg på innen fristen til den aktuelle utstillingen. Innmeldingsavgiften du allerede har innbetalt, refunderes dessverre ikke.

Jeg har meldt hesten min til utstilling, når må jeg møte på utstillingsplassen?
Det er lokal arrangør som har ansvar for å lage program og tidsskjema til utstillingen og som skal sende dette ut til utstillerne. Hvis du ikke har hørt noe fra arrangøren kan du ta direkte kontakt med din arrangør, se terminlista for kontaktopplysninger.

Når du skal stille hest er det viktig å være ute i god tid. Meld deg i sekretariatet ved ankomst utstillingsplassen, der får du oppdatert informasjon om program for dagen.