Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Forskning

Forskning på hest bidrar til økt kunnskap, som igjen kan gi bedre hestevelferd og høyere kvalitet på hesteholdet. Forskningen kan også bidra til utvikling av hestenæringa og rammevilkårene for den.

Norsk Hestesenter er en samarbeidspartner i Stiftelsen Hästforskning, som bevilger penger til forskning på hesten og hestenæringen i Sverige og Norge. I tillegg formidler vi annen aktuell forskning, og produserer selv rapporter og statistikker på våre nasjonale raser.

Stiftelsen Hästforskning åpner årets utlysning av midler til hesteforskning

Stiftelsen Hesteforskning åpner nå for søknader til den årlige åpne utlysningen.

Årets utlysning er på totalt 14 millioner svenske kroner, hvorav anslagsvis 4 MSEK til nye prosjekter og 10 MSEK til pågående prosjekter, forutsatt godkjent videreføringsforespørsel. Utlysningen inkluderer også 10 millioner norske kroner, hvorav anslagsvis 6 MNOK til nye prosjekter og 4 MNOK til pågående prosjekter, forutsatt godkjent videreføringsforespørsel.

Hest

Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til åtte nye forskningsprosjekter

Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til det første året av åtte nye forskningsprosjekter, to helsvenske og seks samarbeidsprosjekter mellom Sverige og Norge. Fem av prosjektene er innen fagfeltet veterinærmedisin, husdyrvitenskap og teknologi (VHT) og tre innen samfunnsvitenskap og humaniora (SH).

Tekno Jerken

Stiftelsen Hästforskning åpner to utlysninger

3. april kl 12:00 åpner Stiftelsen Hästforskning (SHF) to utlysninger av forskningsmidler – den årlige åpne utlysningen og en målrettet utlysning av forskning på kaldblodstravere.

Hest på beite

Hesteforsk: Spørreundersøkelse

Hvor stor er hestens verdiskapning i Norge? For å finne svaret trenger vi hjelp fra deg!  Prosjektet «Hesteforsk» har i dag åpnet lenker til spørreundersøkelser. Alle som driver med hest i Norge oppfordres til å delta.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507