Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Tre unge dølahingster.

Tre fine fyrer på plass

Norsk Hestesenter er Nasjonalt senter for dølahest, og det er derfor ekstra stas at vi nå har fått tre trivelige, unge dølahingster i vårt eie. 

IMGP5667

Har du registrert resultatet av bedekninger i 2019?

For raser som Norsk Hestesenter registrerer skal alle bedekningsresultater meldes inn, også om føllet var dødfødt eller døde, hoppa var tom eller kastet. Vi mangler fortsatt noen registreringer for bedekninger i 2019.

Sunniva (øverst fra venstre), Ine, Magnus og Ida deler glimt fra studenthverdagen sin på Starum på Instagram-kontoen til Norsk Hestesenter. Foto: Privat/NHS

Studentlivet på Starum

Lurer du på hvordan det er å være ridelærerstudent ved Norsk Hestesenter? Da anbefaler vi deg å følge våre studenter på Instagramkontoen til Norsk Hestesenter!

Hester som spiser ute.

Hest med koronavirus

Det er påvist koronasmitte hos en hest ved Norsk Hestesenter, og vi opprettholder smitteverntiltakene som er igangsatt.

Terminlister

Nytt om hingsteutstillinga på Nordfjordeid

Norges Fjordhestlag kjem her med oppdatert informasjon om hingsteutstillinga på Nordfjordeid 3.- 8. mai 2021. Smittesituasjonen med covid-19 er framleis vanskeleg, og det blir planlagt for ei utstilling utan publikum.

Skjermdump av nettsiden ridekoler.no.

Rideskoler.no – ny nettside viser vei!

Ønsker du å ri, men lurer på hvor og hvordan? Eller driver du rideskole, og ønsker deg et sted hvor du finner informasjon som er nyttig for driften din? Norges Rytterforbund, Norsk Hestesenter og Bransjeforeningen for Rideskoler lanserer nå den nye nettsiden «rideskoler.no» som viser veien både til og for rideskolene!

hestehode

Forebyggende tiltak

På grunn av den uavklarte situasjonen med syke hester på flere staller i Norge ønsker Norsk Hestesenter å iverksette forebyggende tiltak på Starum.

Hingsten Patent Leather ble høyest bedømt på Bjerke travbane under avlsvurderingen av varmblodstravere våren 2020.

Åtte hingster til vurdering

Den 10. mars er det klart for avlsvurdering av varmblodtravere, og hele åtte hingster er innmeldt.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500