Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Utstilling

Utstillinger 2020

Skal du stille ut hest i år? Nå er terminlistene for alle årets utstillinger klare.

Gretzky B.R. fikk dagens høyeste poengsum, og ble i tillegg dagens hest under vårens avlsvurdering på Bjerke i 2019.

Avlsvurdering av varmblodstraver

Onsdag 4. mars blir det avlsvurdering av varmblods traverhingster på Bjerke. Har du en hingst som skal vises? I denne saken finner du informasjon om innmelding. Her finner du også viktig informasjon om bruk av varmblods traverhingster som er tenkt brukt i avlen, men som ikke skal vises på Bjerke.

Representanter for dølahesten, fjordhesten og nordlandshest/lyngshesten.

Nettverk for nasjonale hesteraser

NordGen (Nordisk Genressurssenter) har initiert et nordisk-baltisk nettverk for nasjonale hesteraser, og dette nettverket hadde nylig sitt første møte. Målet med nettverket er å utveksle kunnskap og innsats som gjøres for å bevare de nasjonale rasene i de ulike landene, samt formidle en bærekraftig bruk.

IMGP7380

Har du hest eller ponni som er importert fra utlandet?

Norsk Hestesenter minner om at det er et krav at alle hester i Norge skal være registrert i et nasjonalt hesteregister, registeret skal ha en total oversikt over alle hester som holdes permanent i Norge.

trekning

Kalendertrekning

I desember hadde Norsk Hestesenter kalenderen "24 hester i hjertene våre" i sosiale medier, hvor vi fram til jul fortalte om 24 herlige hester fra rundt omkring i Norges land. Vi har nå trukket ut to av bidragene som får hver sin "julegave" i posten.

IMGP4309 – Kopi2

Åpningstider i jula

Norsk Hestesenter har stengt på julaften, 1. juledag, 2. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Fredag 27. desember og mandag 30. desember er åpningstiden 10.00-14.00. Vanlige åpningstider fra 2. januar.

Marius_nett

Bestått fagprøve

I dag hadde vår hovslagerlærling Marius Teien, sin siste dag i smia på Starum.

Sara Næss Hoem under en undervisningstime i terrengritt tidligere i år.

Utdeling av ridelærerstipendet for 2019

Hvert år deler Norsk Hestesenter ut et stipend pålydende 4000 kroner til en av ridelærerstudentene. Stipendet deles ut under den årlige julelunsjen for studenter og ansatte.

IMGP7342

Stiftelsen Hästforskning har bevilget midler til åtte nye prosjekter

Fredag den 13. desember besluttet Stiftelsen Hästforskning å bevilge midler til åtte nye forskningsprosjekter, derav fem svenske, to norske og et samarbeidsprosjekt mellom Norge og Sverige. To av prosjektene er innenfor området samfunnsvitenskap og humaniora, og seks er innen området veterinærmedisin, husdyrsvitenskap og teknologi/naturvitenskap.  

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500