Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Søndre Jerkeld

Søndre Jerkeld til Sikkilsdalen

Etter å ha vurdert totalt 11 svært gode kandidater falt til slutt valget for Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Kaldblodsforeningen Veikle Balder, på den 15 år gamle hingsten Søndre Jerkeld. Hingsten debuterte som treåring og naturtraveren har levert svært gode resultater gjennom sin karriere. Han har foreløpig få avkom og har en veldig spennende avstamming som gjør at han kan være aktuell for mange hopper med tanke på avlssjansen. Avlssjansen er en tiltakspakke som gir økonomisk stimulans for føll med innavlsgrad 3,4 og lavere. 

Dyrvedals Torden er et eksempel på en rød hingst med ukjent sølvstatus.

Sølvstatus på nordlandshest/ lyngshest hingster som skal vises til kåring

Skal du vise nordlandshest/ lyngshest hingst til kåring i år? Det nærmer seg tiden for hingstekåringer, og vi ønsker med dette å minne om at hingster av rase nordlandshest/ lyngshest må ha kjent sølvstatus, og at vi ønsker å få inn hårprøvene så tidlig som mulig for å rekke å analysere dem før kåringen.

EYLE - equestrian young leaders

EYLE er igang på Starum Rideskole

I januar startet kurset EYLE - Equestrian Young Leaders - ved Norsk Hestesenters egen praksisrideskole Starum Rideskole. Rideskolen er med i pilotprosjektet som gjennom totalt 45 samlinger har som mål å utdanne den typiske rideskoleeleven til et ansvarsbevisst og kunnskapsrikt hestemenneske med hesten i fokus. 

Hesteutstilling

Hestevelferd på utstillinger

I løpet av et år avholder Norsk Hestesenter om lag 30 utstillinger rundt omkring i Norges land. Vi er tilstede på hingstekåringene og enkelte av de store utstillingene for hoppe, vallak og unghest. Utover det har vi et godt samarbeid med lokale arrangører som står for gjennomføringen av mange av utstillingene som avholdes gjennom sesongen. Vi oppnevner også dommere til alle utstillingene. Når det nå nærmer seg utstillingssesong vil vi igjen rette fokuset mot hestevelferd på utstillingsarenaen. 

Norsk Hestesenter

Ledig engasjement: stall- og driftsmedarbeider

Vi har behov for ekstra bemanning på stall og drift en periode og søker etter en engasjert og positiv person med interesse for, og kunnskap om hest og stallarbeid. Engasjementet varer fram til ca. 1. september, men det kan være mulighet for forlengelse. 

Franske og Norske ridelærerstudenter

Studentbesøk fra Frankrike

I januar hadde Norsk Hestesenter, for tredje år på rad, besøk fra vår franske samarbeidspartner Le Cadre Noir, de Saumur. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507