Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Smdheim Braut

11 kaldblodshingster til kåring

Det var opprinnelig meldt 14  hingster til kaldblodskåringa på Biri Travbane 29-30. september, men tre av dem har dessverre trukket seg.
Artikkelen er oppdatert med program og katalog 26.09.2023.

Bilde fra samlingen i 2019 hvor ordfører i Østre Toten Kommune, Bror Helgestad var på besøk. Foto: Det Norske Travselskap

Samles om hesten

Førstkommende torsdag starter ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter. 43 ungdommer fra hele Norge deltar.

Hest og kusk i maratonhinder

Med dølahest i VM - Team Elefanten

I verdenstoppen i sportskjøring er det langt i mellom dølahestene, men fagansvarlig kjøring ved Norsk Hestesenter Simon Lande har i år satt dølahesten på kartet. Med dølahesten Dalbys Maisol (til daglig kalt Sol), har han den siste tiden ikke bare tatt bronse i nordisk mesterskap i kjøring både individuelt og som lag, men har også deltatt i VM i sportskjøring for ponni!

Bilde fra samlingen på Romerike Hesteklinikk

Nytt kull med travtrenerstudenter ved Norsk Hestesenter

Syv studenter har nylig startet på den nye travtrenerutdanningen «Travtrener - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall». Utdanningen er utviklet i samarbeid med Det Norske Travselskap og Norsk Travtrenerforening.

Bilde fra Prinsehamna i Sikkilsdalen hvor Rudland Robust gikk med sitt hoppefølge sommeren 2023.

Husk bedekningslistene innen 1. oktober!

Vi minner alle hingsteholdere om at 1. oktober er fristen for å rapportere inn bedekningslister til Norsk Hestesenter, med kopi til avlsorganisasjonene. For sen innrapportering faktureres med kr 1840,- + mva.

Fotograf: Therese Selle

Undersøker behovet for utdanning innen kjøring

Er du fascinert av kjøring med hest? Du er i godt selskap! Interessen for kjøring med hest vokser, ikke bare innen sport og rekreasjon. Flere og flere blir interessert i å benytte hest til tradisjonelle oppgaver som persontransport (oppdragskjøring), varetransport, skogsarbeid og landbruksaktiviteter. Vi ønsker nå å undersøke behovet for kurs og utdanning innen dette emnet. 

Dronebilde av Norsk Hestesenter, Starum

Ledig stilling: Stallansvarlig

Vi søker en engasjert person som en del av fagteamet for hest med interesse for og kunnskap om hest og stallarbeid. Norsk Hestesenter har høyt fokus på hestevelferd.

hester

Utdeling av midler fra Hestehjelpskassen

Styret i Norsk Hestesenter vedtok i juni 2023 å dele ut kr. 180.000,- fra Hestehjelpskassen. Midlene skal anvendes til fremme av hestehold og hesteavl. Innen fristen gikk ut 1.juni var det kommet inn 28 søknader med søknadsbeløp på kr. 2.641.612,- Det var mange gode søknader på både store og små prosjekter. Styret vedtok utdeling av midler til to forskjellige prosjekter som har til felles at de kommer mange til gode.

Hest

Stengt pga internt arrangement tirsdag 29. august

For å kunne levere gode tjenester til hestenorge er vi avhengige av å ha en faglig oppdatert stab. Tirsdag 29. august har vi internt arrangement for alle ansatte på Norsk Hestesenter.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507