Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Dølahingsten Rudland Robust på slippdagen i Prinsehamna i 2023. Foto: Katharina Sørensen

Informasjon om slippdagen i Sikkilsdalen

I skrivende stund er det tre uker igjen til slippene på hesteavlsseteren som Norsk Hestesenter drifter i Sikkilsdalen ved foten av Jotunheimen. Her kommer informasjon om slippdagen.

hest naturridebane

Sommerkurs på Starum

Gjennom sommeren 2024 arrangerer vi en rekke kurs på Norsk Hestesenter. Her finner du en samlet oversikt med linker til kursbeskrivelser og påmelding. 

13 år gamle Embla Kinge Bergland og den 6 år gamle dølahoppa Søndre Flikka gjorde seg bemerket under Dølahestmesterskapet.

Dølahestmesterskapet 2024

Dølahestmesterskapet 2024 er vel overstått, og FOR et mesterskap det ble! 60 hester, 55 kusker og ryttere og hele 16 lag var påmeldt, og det nasjonale senteret for dølahesten på Norsk Hestesenter var fylt til randen av flotte representanter for rasen.

Odlo Drivar er den 3 år gamle dølahesten som skal gå i Sikkilsdalen

Hjemme hos Sikkilsdalshingsten Odlo Drivar

Vi tok turen til Maura for å stifte nærmere bekjentskap med den 3 år gamle dølahingsten Odlo Drivar som skal gå i Sikkilsdalen i sommer, og eierne hans Bjørn Bokalrud, Fredrik Mjønerud og Terje Jørgensen.

Søndre Jerkeld

Søndre Jerkeld til Sikkilsdalen

Etter å ha vurdert totalt 11 svært gode kandidater falt til slutt valget for Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Kaldblodsforeningen Veikle Balder, på den 15 år gamle hingsten Søndre Jerkeld. Hingsten debuterte som treåring og naturtraveren har levert svært gode resultater gjennom sin karriere. Han har foreløpig få avkom og har en veldig spennende avstamming som gjør at han kan være aktuell for mange hopper med tanke på avlssjansen. Avlssjansen er en tiltakspakke som gir økonomisk stimulans for føll med innavlsgrad 3,4 og lavere. 

Dølahingsten Randvar i Sikkilsdalen

Årets fjellhingster dølahest

Etter årets hingsteutstilling på Stav 17-21. april har det blitt valgt ut fire hingster som skal betjene fjellhamningene i Bekkelægret, Tronhus og Sikkilsdalen. Det er fire gode hingster som er valgt, så vi oppfordrer hoppeeiere til å kjenne sin besøkelsestid. Link til påmelding til alle de fire hingstene ligger i saken. Som tidligere år har alle fjellhingstene fått tildelt hver sin kvote på 20 hopper. 

Lotta Hillbom fra Svenska Ridsportförbundet var hovedforedragsholder også denne modulen. Foto: Hanne Dahl Lien

Vellykket kurs for framtidens rideskoler

Ni nye rideskoler har fullført modulkurset "Bærekraftige Rideskoler" i samarbeid med Norsk Hestesenter, Norges Rytterforbund og Bransjeforeningen for rideskoler. Den siste helgen i april var deltakerne igjen samlet for å fullføre den tredje og siste modulen på Norsk Hestesenter, Starum.

Hest

Sommerjobb i stallen?

Vil du ha sommerjobb med hest? Norsk Hestesenter har behov for ekstrahjelp i stallen og på vårt anlegg i sommer. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507