Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Åkrehamna7

Forskningsmidler til to norske prosjekter

Stiftelsen Hästforskning (SHF) utlyste i januar midler til hesteforskning innenfor norske forskermiljøer. Det er nå bevilget midler til to nye forskningsprosjekter; et innen hesteassistert terapi og et innen bevaring av nasjonale hesteraser.

Sælid Trym

To hingsteutstillinger utsatt til mai

De to hingsteutstillingene som var planlagt på Stav i april er begge utsatt til mai. Utstillingen for nordlandshest/lyngshest og spesialraser er flyttet til 7 -9. mai, mens utstillingen for dølahest er flyttet til 11.-16. mai.

Meringa Tor syns det er helt fint å stå i stallgangen og få litt stell.

Fin fremgang på unghingstene

Norsk Hestesenter er Nasjonalt senter for dølahest, og har i år gått til innkjøp av tre unge dølahingster - som på sikt skal bli tre gode brukshester.

Fjordhester i snøen.

Ridelærer med elg på stallen

I et fantastisk fjellandskap mellom Hallingdal og Numedal finner vi Langedrag Naturpark, kjent for sine unike opplevelser med nærhet til dyr og natur. Der er dyreansvarlig og ridelærer Marie Thorson Natten i sitt ess.

IMGP0386

Testresultat genetiske lidelser på nett

I fjor utviklet vi databasen vår slik at vi kan registrere resultat av tester for ulike genetiske lidelser. Vi registrerer resultater fra gentester for lidelser som er kjent på hest og som er inkludert i de enkelte rasenes avlsplaner. 

To dølahester.

Handlingsplan på høring

Styret ved Norsk Hestesenter sender i dag «Handlingsplan for bevaring og utvikling av de nasjonale hesteraser 2021-2030» ut på høring. De nasjonale hesterasene i Norge omfatter dølahest, fjordhest, nordlandshest/lyngshest og kaldblodstraver.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500