Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Lunner Idar er vallak og eies av Norsk Hestesenter

Meld fra om endringer

Du er essenisell for å holde databasene våre oppdaterte! Ta en sjekk i dag om opplysningene på dine hester er korrekte

Brukshestkjøring er en av grenene under dette mesterskapet

NM Bruks- og skogshest 2022

Vestoppland Dølahestlag i samarbeid med Foreningen Arbeidshesten inviterer til Norgesmesterskap for brukshest og skogshest på Norsk Hestesenter 12.-14. august 

Hestehjelpskassa2[1]

Utdeling av midler fra Hestehjelpskassen

Styret hadde i 2022 satt av kr. 200.000 til utdeling av midler fra Hestehjelpskassen. Midlene skal anvendes til fremme av hestehold og hesteavl. Innen fristen gikk ut 1.juni var det kommet inn 22 søknader. Det var mange gode søknader på både store og små prosjekter. Styret innvilget totalt kr. 239.400 til fem forskjellige prosjekter som har til felles at de kommer mange til gode.

Stensliguten bedekker under årets hesteslipp i Sikkilsdalen

Dølahopper søkes

Har du bedekt/skal bedekke ei dølahoppe i år? Kunne du tenke deg å bidra til viktig forskning på fruktbarhet hos dølahest? Da vil vi gjerne at du leser dette og melder din interesse til forskerne. 

hestepass

Ingen eierskifter eller registrering

Grunnet ferieavvikling blir det i følgende tidsrom ikke utført eierskifter eller registrering:  Uke 28, 29, 30 og 32. Laboratoriet som utfører DNA-analyser har også stengt i uke 28-29 og  31-32.

Stensliguten på vei til slipp i Åkrehamna

Et vellykket slipp i Sikkilsdalen

Norsk Hestesenter har gjennomført det etthundredeogfemtifjerde hesteslippet i Sikkilsdalen. Etter to år med koronarestriksjoner var det veldig hyggelig at mange tok turen til vakre og tradisjonsrike Sikkilsdalen for å oppleve denne flotte begivenheten. 

Nett_IMGP3594

Norsk Hestesenter rigger seg for fremtiden

Norsk Hestesenter har gjennomført en grundig strategiprosess med bred involvering av både interne og eksterne aktører. Visjonen vår er at Norsk Hestesenter skal være det ledende kompetansesenteret for hestenæringen og bidra til god hestevelferd.

Arkivfoto

Ny travtrenerutdanning er klar

Norsk Hestesenter har åpnet søknadsportalen for ny travtrenerutdanning, og søknadsfristen er 15. august med studiestart 5. oktober 2022 og avslutning i løpet av mai 2023. Dette er utdanningen for deg som ønsker å ha travsporten som yrke!

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500