Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Lærer Hanne Dahl Lien instruerer studentene som utdanner remontehestene.

Årets remonteopphold er i gang

På ridelærerstudiet tar vi hvert år imot hester for et seks ukers remonteopphold, og denne gangen er det hele ni flotte hester som skal videreutvikles.

dølahester

UTLYSNING: Midler til hesteforskning i Norge

Stiftelsen Hästforskning utlyser med dette midler til hesteforskning innenfor norske forskermiljøer. Kun norske forskningsorganisasjoner er berettiget til å søke.

Hingsten Patent Leather ble høyest bedømt på Bjerke travbane under avlsvurderingen av varmblodstravere våren 2020.

Avlsvurdering av varmblodstraver

Onsdag 10. mars blir det avlsvurdering av varmblods traverhingster på Bjerke. Har du en hingst som skal vises? I denne saken finner du informasjon om innmelding. Her finner du også viktig informasjon om bruk av varmblods traverhingster som er tenkt brukt i avlen, men som ikke skal vises på Bjerke.

Uten utallige timer med innsats fra teamet over hele våren og sommeren hadde det ikke vært mulig å realisere forsøket. F.v. avdelingsingeniør og stallmester Mette Henne, forsker Rasmus Bovbjerg Jensen og student i husdyrvitenskap Eira Næsje. Foto: Janne Karin Brodin

Hva skjer inne i hesten i overgangen mellom vinterfôring og beite?

Når hester slippes på beite om våren spiser de så mye friskt grønt gress at det fører til reaksjoner i hestekroppen, og noen av reaksjonene kan være forbundet med sykdommer. Å vite hva som skjer i en frisk hest er avgjørende for å forstå hva som skjer i en hest som blir syk.

Jan Hagengen vil bli dypt savnet på Norsk Hestesenter, både som kollega og fagmann.

Jan Hagengen har gått bort

Det er med stor sorg vi må meddele at vår gode kollega og dyktige hovslager, Jan Hagengen, har gått bort.

IMGP4309 – Kopi2

Åpningstider i jula

Norsk Hestesenter har stengt på julaften, 1. juledag, 2. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag. 28. desember til 30. desember er åpningstiden 10.00-14.00. Vanlige åpningstider fra 4. januar.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500