Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Ridning5

Kurs for deg som driver rideskole

Norges Rytterforbund, Norsk Hestesenter og Bransjeforeningen for rideskoler inviterer til kurset «Bærekraftige rideskoler – et kompetansekurs for økt kvalitet, vekst og lønnsomhet».

Nina Ringstad og Gjerde Prinsen på kjøretur.

Prinsen til Sikkilsdalen

Gjerde Prinsen er klar for flørt og eventyr i Sikkilsdalen, og hvis du er rask, kan hoppa di få være med også!

Fagerli Knut under slippet på Tronhus i 2020. Foto: Maja Skarpsno/Gullfaxi - www.gullfaxi.no

Fagerli Knut i Bekkelegeret

Slippene i de ulike fjellhamningene nærmer seg, men det er fortsatt muligheter for å melde på hopper hos noen av hingstene. Hva med å bedekke med den staselige hingsten Fagerli Knut i Bekkelegeret?

Kady Besseberg og Stutteri Enga ble rideskole nummer 200 på kartet til rideskoler.no, her er Kady sammen med Engas Naranja. Foto: Avlshest.no

Rideskole nummer 200

Norges Rytterforbund, Norsk Hestesenter og Bransjeforeningen for Rideskoler lanserte tidligere i år nettsiden «rideskoler.no» - som viser veien både til og for rideskolene. Nå har vi rundet 200 rideskoler på vårt rideskolekart!

Egelund Yunan og Starums Arashi storkoser seg på sommerbeite.

Føllet har fått navn

I midten av mai fikk Egelund Yunan føll, og nå har avkommet fått navn!

Paul Stikbakke og Drivbest hjemme på Toten.

Lovende avkom etter Lome Brage

Lome Brage slippes i Sikkilsdalen den 26. juni og skal tilbringe sommeren i fjellet sammen med et hoppefølge. Hingsten ble kåret i 2013, og har flere spennende avkom etter seg – blant annet en trivelig hingst på Toten som presterer godt!  

Dina Haagensli og Pepper under et sprangstevne på Hønefoss sommeren 2020 (120 cm). Foto: Kristian Strøm, stroomphotography

Saltilpasser og ridelærer

Dina Haagensli har tatt ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter, og er en allsidig kvinne som er engasjert i hestenæringa på mange måter. I dag driver hun sitt eget firma som saltilpasser og er frilans ridelærer.

En herlig gjeng som nå er ferdige med ridelærerstudiet ved Norsk Hestesenter.

Ni nye ridelærere

Hele ni studenter har gått ridelærer 3 i år, og i dag var det duket for avslutning for både dem og studentene på ridelærer 2.

Midtgards Svarten får 20 hopper i følget sitt i Sikkilsdalen i sommer. Foto: Trond Tofte

Fulltegnet hos Midtgards Svarten

Det er bare ei uke siden vi åpnet opp for innmelding til årets dølahingster i Sikkilsdalen, og 1. premiehingsten Midtgards Svarten er allerede fulltegnet!

Det flotte følget ankommer Starum. I spiss rir direktør og rektor ved NHS, Cecilie Gaarder Skaug, på dølahesten Olstad Blesen, sammen med hestefaglærling Julie Myrsveen på fjordhesten Lunner Idar og hestefaglærling Mari Olsby Bratberg på nordlandshest/lyngshesten Starums Luna. Bak ser vi kløvkarene Lars Hamarsbøen og Tore Joten, flankert av folk og hester fra distriktet.

Norge på langs med hest

Tore Joten og Lars Hamarsbøen har lagt ut på en skikkelig langtur, de er nemlig i gang med å ri og kløve Norge på langs. De startet turen fra Lindesnes den 14. april, og denne uka kom de til Toten og Norsk Hestesenter.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500