Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Travhest

Spørreundersøkelse - Vil du bli travtrener?

Er det interesse for en ny oppstart av fagskoleutdanning av travtrenere ved Norsk Hestesenter allerede høsten 2024?
Vi ønsker å høre din mening gjennom denne korte undersøkelsen.

Din tilbakemelding hjelper oss å avgjøre om det er stor nok interesse for å tilby utdanningen høsten 2024.

PC

Webinar opptak

Etter et vellykket webinar tidligere denne uken har vi fått mange henvendelser med ønske om å få tilgang til opptaket. Dette kan du nå finne her.

Undervisning

Underviser du ryttere i rideskolen?

På Norsk Hestesenter er vi, med bakgrunn i ønsker fra rideskolenæringen, i gang med å utarbeide et deltids ridelærerstudie. Målgruppen for studiet er de som allerede underviser i rideskolen, men ønsker formell kompetanse og påfyll i «verktøykassen», samtidig som de vil utvikle egne rideferdigheter. Mange i denne målgruppen er allerede etablert med familie, egen stall og forpliktelser som gjør at et fullt studieløp på heltid over to år på Starum ikke er realistisk å gjennomføre.

Hester på beite

Kaldblodstraver hingst til sesongen 2024 i Sikkilsdalen søkes

Vil du gi hingsten din mulighet til å nyte en sommer med hoppefølge i Sikkilsdalen?

Har du en avlsgodkjent kaldblodstraverhingst som du kan tenke deg å slippe med hopper i Sikkilsdalen sommeren 2024?  Hestene slippes i Sikkilsdalen lørdag 22. juni og hentes hjem i overgangen august/september. Det vil være to gjetere som har daglig tilsyn med hestene og følger opp hestevelferden, loggfører brunster og gir hingstene kraftfôr. 

Logo ETSÄ

ETSÄ-løpet 2023

Tirsdag 7. november er det klart for det internasjonale ETSÄ-løpet på Östersunds Travbane. Kuskene er studenter fra utdanningsinstitusjoner i Finland, Frankrike, Sverige og Norge.
Katarina Brorsgård (nåværende student) og Kaja Knædal (2019-20 kullet) representerer Norsk Hestesenter denne gangen. Kravene til studentene er at de har kjørt mellom 3-80 løp, og at det er maksimalt 5 års siden de tok eksamen. Det er også en øvre aldersgrense på 28 år, men Norsk Hestesenter har fått dispensasjon til å øke denne grensen til 31 år ettersom den norske utdanningen er en fagskoleutdanning. 

Kjørehest, høstfarger

Fjordhester søkes til forskning

Har du fjordhest? 

NMBU behov for flere hårprøver til genotyping! 

Stiftelsen Hästforskning har bevilget 3 millioner til prosjektet «Fenomen: Fertilitet hos nasjonale norske hesteraser». Ett av delmålene til prosjektet er å kartlegge genetisk innavlsgrad hos fjordhesten, samt undersøke om det finnes genetiske årsaker til den noe lave føllingsprosenten hos Fjordhest.

Hest i vann

Norsk Hestesenter inviterer til gratis webinar om forskning på hest

Hva jobber hesteforskerne med akkurat nå? Det kan du få innblikk i! 

Tirsdag 14. november 2023 kl 19:00 vil en rekke hesteforskere fra Sverige og Norge gi en kort innføring i sine aktuelle prosjekter. Alle prosjektene er finansiert av Stiftelsen Hästforskning.

Webinaret er gratis, og åpent for alle.

skilt i soloppgang

Ledig stilling: stall- og driftsmedarbeider

På grunn av internt opprykk søker vi etter en engasjert og positiv person med interesse for og kunnskap om hest og stallarbeid. Norsk Hestesenter har høyt fokus på hestevelferd.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507