Remonteprogrammet er en del av Ridelærer III-utdanningen, og det er ridelærerstudentene som under kyndig veiledning gjennomfører skoleringen av hestene. Hensikten er å gjøre studentene i stand til å skolere unge ridehester gjennom systematisk arbeid både i stallen og i ridehuset. Remonteprogrammet består av innlæring av hjelperne og enkle øvelser, ridning i terreng og hopping under rytter. Det blir også jobbet med hestens form i forhold til vekst, utdanningsnivå og balanse. 

Under årets remonteprogram har det vært mange raser representert, vi har hatt med en belgisk varmblods, en dansk varmblods, en norsk varmblods, en irsk, en oldenburger, to dølahester og to fjordhester.

- Dette er et fag som gir studentene mye, de får lære om seg selv og hvordan de som person kan påvirke hesten både bevisst og ubevisst. Det har vært utrolig morsomt å se utviklingen hos både hestene og studentene gjennom disse ukene, forteller instruktør Hanne Dahl Lien, som sammen med instruktør Christien Kloos og trainee Tone Farestveit har vært ansvarlige for remonteprogrammet.

Både hester og studenter fikk vist seg godt fram under avslutningen, og vi retter en stor takk til de som benytter seg av tilbudet vårt om remonteprogram. 

Flere bilder og filmer finner du på vår Instagramkonto og vår Facebookside.