Dette er en fagskole hvor studentene går ut i jobb etter skolen, og med tittelen «young farmer» gis det fordeler ved oppstart av egen gård.

De irske studentene har vært på besøk hos oss på Starum i to uker. De kom til Norge via Erasmus-programmet for å lære mer om hestehold og stalldrift vinterstid og har vært med å jobbet i stallene. Lærer Thomas Peoples forteller at de har lært mye av den norske måten å drive stall på. Det viser seg at det kanskje ikke er noen tilfeldighet at Irland er kjent for å ha gode dekkenprodusenter, for på spørsmål om hva de gjør i stallene i Irland vinterstid så var responsen noe lattermild «we just put on more rugs».

Oppholdet har ikke bare bestått av møkking, foringer, inn- og utslipp, for ridelærerstudentene våre her på Norsk Hestesenter har også gitt dem undervisning i både sprang og dressur, og de irske studentene har også observert undervisning – både unghest trening, hverdags ridetimer og timene i rideskolen hvor våre studenter underviser. De irske studentene var veldig fornøyde med kvaliteten på instruksjonen fra våre studenter og omtalte det som «fantastic riding lessons», og skryter av hvor gode systemer vi har i Norge. De har hatt en økt med den mekaniske hesten vår, foredrag med vår nabo Patrick Hester om trening av unghester, foredrag om de særnorske hesterasene, og de har vært på travløp på Biri Travbane.

De har også fått oppleve Norge uten hest, og trekker spesielt fram turen til Lillehammer hvor de fikk kjørt kjelke som et høydepunkt.

Det er stor stas for oss på Stiftelsen Norsk Hestesenter at en skoleklasse fra Irland velger å komme for å besøke nettopp oss. Hest er stort i Irland, og det gleder oss å høre at de hadde så fine tilbakemeldinger til oss.

Vi håper våre irske venner vil ta turen igjen snart.