Føllet vokser raskt de første ukene og månedene etter fødsel, og både føll med og uten beinstillingsfeil har behov for kyndig oppfølging tidlig i livet. På dette kurset lærer du om når føll bør beskjæres, hvilke feilstillinger som kan oppstå og hvorfor det skjer, og hva hovslagere i samarbeid med veterinær kan gjøre for å bidra til en holdbar, voksen hest. Vi diskuterer også etikken rundt avl og retting av føll.

Dag 1 tar for seg teorien og vi får se vurdering av føll og beskjæring/korrigering i praksis. Denne dagen er åpen for alle som har interesse for emnet, og krever ingen praktiske ferdigheter. Det anbefales å ha en grunnleggende kunnskap om hestens anatomi for å få fullt utbytte av forelesningene.

Dag 2 er «hands-on» hvor deltagere i fellesskap jobber med ulike føll; beskjæring, støp, limsko, bandasjering – alt etter de ulike føllenes behov.  Denne dagen planlegges primært for hovslagere og veterinærer som ønsker å samarbeide med hovslagere om føllkorrigering.

Uno Yxklinten er blant Skandinavias fremste hovslagere innen arbeid med føll. Han skrevet boken «Föllkorrigeringens ABC» og er en høyt anerkjent foredragsholder internasjonalt. Uno’s kompetanse spenner vidt; han har arbeidet som hovslager siden slutten av 80-tallet og deltatt i mange hovslagerkonkurranser både nasjonalt og internasjonalt, han har en doktorgrad i teoretisk fysikk, er kunstsmed og har drevet utvikling av hovslagerutdanning i bl.a. Zambia – for å nevne noe…!

Vi ønsker velkommen til 2 lærerike dager i hyggelig selskap! Med meget høyt kvalifisert foredragsholder/instruktør er vi sikre på at dette kurset vil gi et stort faglig utbytte for deltagerne og komme alle føllene der ute til gode!

Målgruppe: Hovslagere, veterinærer, oppdrettere, trenere, eiere – alle med interesse for føll og korrigering av beinstilling
Pris: 5480,- for hele kurset, inkludert lunsj.
Det er mulig å delta på kun dag 1 (teori), dette koster 2490,-.
NB – begrenset antall plasser! Bindende påmelding.