Det er Norsk Hestesenter som drifter hesteavlsseteren i Sikkilsdalen. Valget av fjordhesthingsten som skal gå i Sikkilsdalen har blitt tatt sammen med representanter fra avlsutvalget og styret i Norges Fjordhestlag. Kriteriene var en høyt premiert hingst som passer til hoppematerialet i området, og som hadde erfaring med slipp fra tidligere. Birkelid Owen har 1.premie, et svært godt fjordhestpreg, og representerer en lite brukt hingstelinje.

Slippdato i Sikkilsdalen er lørdag 24. juni 2023.

Birkelid Owen er født i 2017 og er e. Lavrans og u. Birkelid Oda. Han ble kåret i 2020, og i 2021 ble han stilt som nr I i kvalitet og fikk sin 1. premie. Oppdrettere er Vidar og Jorunn Heggheim, Naustdal. Eiere er Janne Seilen og Jonas Vevle, Valestrandsfossen.
Hingsten blir stående i vårstasjon hos eier på Osterøy. Kontakt Jonas Vevle på telefon 90 16 63 11.

Fjordhest med vogn
Birkelid Owen viste meget gode kjøremomenter på utvidet bruksprøve. Foto: Norges Fjordhestlag

Pris vårstasjon og slipp kr 6.000,-
Pris kun slipp kr 5.500,-
Pris kun vårstasjon kr 5.500,-
(utgifter til tilsyn/oppstalling ved vårstasjon avtales direkte med Jonas Vevle)
Det er satt et tak på 20 hopper til Birkelid Owen i Sikkilsdalen.

Hingsten fikk følgende omtale på Nordfjordeid i 2021: Lettbygd, vakker hingst av meget god type. Pent hode. Velansatt, velformet, god hals. God manke. God dybde. Sterk overlinje. Godt vinklet kryss. Overbein b.f.b. Tåvid b.f. Trang frambeinsføring i skritt. Ledig, meget godt skritt og trav. Romelig, god galopp, ønsker mer bæring. Hingsten ble nr. 1 av 11 i UB gruppen for hingster 4 år.
Dommerkort

Påmeldingen er avsluttet.

Spørsmål kan rettes til Norsk Hestesenter på epost fjellet@nhest.no eller tlf 61 16 55 00

Vi håper på full kvote for flotte Birkelid Owen!