Når vi kjører inn på eiendommen står Drivar allerede forspent og er klar for å ta oss med ut på en kjøretur. Den unge hingsten viser seg som en svært stødig kjørehest, tydelig trygg på oppgaven, til tross for at kusk og medeier Fredrik erklærer at han ikke har kjørt mange turer siden han avla kjøreprøven på Stav i april. Etter kjøreturen, som krevde en del venting på grunn av fotografering, står Drivar løs i stallgangen mens han blir selt av og stelt før han rusler ut i paddocken igjen.

Bilde: Odlo Drivar og eier Fredrik tok oss med på kjøretur under besøket.

Klengenavnet «Spissbron»
Det er en engasjert og kunnskapsrik trio som eier Drivar. De forteller at hingsten var et nøye planlagt oppdrett. Sommeren 2020 leide de inn den førstepremierte hoppa Åstora. Hoppa valgte de på bakgrunn av sin solide morstamme med mange gode hester, og de trekker spesielt fram Åstoras mormor Drivdøla som var OL-hest under OL på Lillehammer i 1994. Fredrik forteller at denne hoppelinja er hans favoritt, kjent for god front og gode bein.
 

Bilde: Odlo Drivar som føll sammen med mor Åstora. Foto: Fredrik Mjønerud

Med en solid morstamme på plass gjenstod det å finne en passende hingst. Valget falt på den da nykårede hingsten Ramsvik Odin. Drivar ble Ramsvik Odins første avkom, og hingsten ble førstepremiert det året Drivar ble født. 

På spørsmål om hvorfor nettopp de tre gikk sammen om å oppdrette hest blir det fleipet med at en andel i en hest er et skalkesjul for å eie en hest til, men de legger til at alle tre liker stammen i disse hestene og har stor tro på kombinasjonen. Fra han ble født har han hatt klengenavnet «Spissbron» og etter årets hingstekåring på Stav fikk de bekreftelsen da Drivar ble kåret og stod spiss i 3-årsklassen med I i kvalitet. 

Bilde: Drivar har et spesielt kjennemerke – kan du se det svarte hjertet på halsen hans?

Omtale Stav 2024: Stor, maskulin hingst av god type. Pent hode. Velformet, noe bredt ansatt hals. Liggende, noe umarkert bog. God overlinje, velforma kryss. Flate framknær, ellers rettstilte bein. Ledig skritt. Meget ledig og godt trav under løsvisning. God, rommelig galopp.
Karakterer: 8 – 8,5 – 7,5 – 8 – 8 – 9 = 8,08
Mål: 157,5 – 169,5 – 198 – 25,1 - 9

Bilde: Eiertrioen Bjørn Bokalrud, Fredrik Mjønerud og Terje Jørgensen.

En god brukshest 
Drivar har alltid vært snill og rolig, og eierne forteller at de har startet forberedelser til utvidet bruksprøve neste år. Innridningen er igang, og Drivar viser gode bevegelser, er smidig og vendbar. Som kjørehest omtales han som en sterk hest som trekker godt. 

Bilde: Drivar har hatt en sommer i fjellet tidligere. Han gikk nemlig på Tronhus som føll og fikk en veldig god start på livet med både flokkerfaring og mye bevegelse i ulendt terreng. Foto: Fredrik Mjønerud

Vil du melde på hoppe til slipp i Sikkilsdalen med Odlo Drivar? Mer informasjon og påmelding til Odlo Drivar finner du her.