Dato for slippene er lørdag 22. juni 2024

Alle tre slippene er åpne for publikum, og vi håper mange vil ta turen for å oppleve at de tre flotte hingstene slippes med sine hoppefølger i vakker natur høyt til fjells. Norsk Hestesenter har, tradisjon tro, trykket opp t-skjorter med årets Sikkilsdalslogo som det vil være mulig å kjøpe for 250 kroner. Nytt av året er at vi også har utvidet kolleksjonen med body til baby i størrelsene 0-3, 3-6 og 6-12 mnd. Rekruttering av nye hesteavlere er viktig for de nasjonale rasene, så her gjelder det å starte tidlig!

Hvem skal gå i de ulike hamningene?

Bristol: Odlo Drivar, 3 år gammel dølahest
Prinsehamna: Søndre Jerkeld, 15 år gammel kaldblodstraver 
Åkrehamna: Sundfors Viljar, 4 år gammel dølahest

Detaljert program for slippdagen

I tidligere publisert informasjon ble det opplyst om at slippet med Odlo Drivar skulle gjennomføres helt innerst i Bristol. Det hadde vi god erfaring med fra i fjor og vi synes det ga en bedre ramme for slippet totalt sett. Vi har imidlertid fått en del innspill på at dette ikke er ønsket blant hoppeeierne og velger derfor å gjennomføre slippet på gammel slipp-plass.
09:30 Oppmøte ved grinda til Prinsehamna for de som vil være med å gå inn til slippet i Bristol.
Inn til Bristol er det en gåtur på ca 1 time hver vei i kupert og ulendt terreng, og man må krysse en elv (husk fjellsko/støvler). Dette krever at man er kledd og skodd for en fjelltur, men det er ikke spesielt bratt og krevende terreng å gå i. 
11:00 Dølahingsten Odlo Drivar slippes med sitt hoppefølge i idylliske Bristol
13:00 Kaldblodstraverhingsten Søndre Jerkeld slippes med sitt hoppefølge i Prinsehamna (ca 15-20 minutters gåtur fra Sikkilsdalsseter Fjellstue)
14:00 Dølahingsten Sundfors Viljar slippes med sitt hoppefølge i Åkrehamna (like ved Sikkilsdalsseter Fjellstue)

På de forskjellige slipp-plassene leies hoppene inn og står og venter på hingsten. Når hingsten ankommer leies han en runde rundt hoppene. Etter runden vil den som leder an slippet telle ned, og alle hestene slippes på likt, mens eierne finner seg et trygt sted å stå. Publikum bivåner dette flotte skuet fra sidelinjen, men man kommer tett på, så det er viktig å tenke sikkerhet og finne seg et trygt sted å stå litt på avstand.

Alle hoppeeierne vil få tilsendt e-post fra Norsk Hestesenter med informasjon om merking og annen detaljert informasjon nærmere slippdato. Ta kontakt på fjellet@nhest.no dersom du ikke skulle ha mottatt dette innen en uke før slippet. 

Hester på beite
Foto: Følget til Mjølner Herkules i Sikkilsdalen sesongen 2022. Turen inn til Bristol er verdt strevet når denne utsikten kan nytes. 

Ledige plasser hos hingstene

Om du fortsatt sitter på gjerdet og tenker at din dølahoppe eller kaldblodshoppe fortjener en sommer i fjellet så er det noen få plasser igjen. Men vær rask - det er bare tida og veien igjen nå.
Per 13.06.2024 skrivende stund har hingstene følgende kapasitet:

  • Kaldblodstraveren Søndre Jerkeld har 24 påmeldte hopper (kvote på 30 hopper)
  • Dølahesten Odlo Drivar har 10 påmeldte hopper (kvote på 20 hopper)
  • Dølahesten Sundfors Viljar har 18 påmeldte hopper til slippet og to hopper i vårstasjon (kvote 20 hopper. Fullbooket, men det er opprettet venteliste)

Informasjonen om slippene er publisert med forbehold om endringer. Velkommen til fjells!

Hvordan finne fram til Sikkilsdalen? 
Lenke til veibeskrivelse.

Overnattingsmuligheter
Sikkilsdalseter Fjellstue (0 km)
Skåbu Fjellhotell (27 km)