Dersom du kun vil delta på den teoretiske undervisningen, men ønsker å stå over ridningen, legger vi også til rette for "deltagere på tribunen”.
Dette kurset er for deg som ønsker å:
✔ Bli tryggere i rollen som ridelærer
✔ Få inspirasjon og struktur i undervisningen
✔ Styrke egne rideferdigheter
Kursinnhold
Kurset gir deg faglige verktøy du kan ta med deg hjem og bruke i rideskolen din. Du får innføring i de faglige systemene som brukes i ridelærerutdanningen, og innsikt i hva som vektlegges i en realkompetansevurdering av ridelærere.
Programmet vil i stor grad tilpasses deltakernes behov og ønsker, men noen av hovedpunktene er:
🔹 Ridetimer
– Trening av individuelle ferdigheter i sprang og dressur etter ønske, med stort fokus på praktisk undervisning av den enkelte deltager.
– Du får låne en av våre høyt utdannede hester, eller kan ha med din egen.
🔹 Utdanningsskalaen
– Hvordan bruke den som verktøy i ridningen og i undervisningen.
🔹 Undervisningsstruktur og kommunikasjon
– Hvordan planlegge og bygge opp en ridetime.
– Jobbe med tydelige kommandoer og bevisst bruk av stemme og kroppsspråk.
🔹 Anridning og øvelsesvalg
– Hvordan introdusere nye øvelser og hjelpe hest og rytter til god forståelse.
– Tips til konkrete øvelser til bruk i undervisning.
🔹 Sits og rytterens innvirkning
– Sitstrening uten hest og i ridesimulator.
– Analyse av egen sits og hvordan du kan bruke denne kunnskapen i egen undervisning.
🔹 Mulighet for å gjennomføre følgende nettkurs:
– Næringsmessig transport av hest
– Bransjestandard Hest
Praktisk informasjon
Kurset starter mandag kl 08:00 (det er mulig å ankomme søndag kveld om ønskelig) og avsluttes torsdag kl 13:00. Innlosjering i enkeltrom på vårt internat. Rommene er utstyrt med vask. Dusj og WC finnes på gangen. Felles oppholdsrom og treningsrom er tilgjengelig. Det serveres tre måltider om dagen, samt snacks og kaffe mellom måltidene, i vår egen kantine. Kantinen ligger i tilknytning til det øvre ridehuset og er lett tilgjengelig. Det legges opp til sosialt samvær på kveldene.
På kveldene legges det opp til felles middag og sosialt samvær med mulighet for erfaringsutveksling.
Kurset gjennomføres på Norsk Hestesenter, som har moderne og varierte fasiliteter for både ridning og kjøring. Anlegget omfatter tre ridehaller, stor naturridebane med vannhinder og feltrittshindre, egne baner for sprang og dressur, kjørebane og maratonhinder, travbane og flotte ride- og kjørestier i terrenget. Dette gir gode rammer for både praktisk undervisning, observasjon og trening – uansett vær og ferdighetsnivå.
Les mer om anlegget her: Norsk Hestesenter – våre fasiliteter
Ta gjerne med egen hest!
Vi tilbyr boks og flis, men du må selv sørge for eget fôr og vannbøtte. Kryss av når du melder deg på om du skal trenger oppstalling fra mandag - torsdag. Dersom du velger å ta med deg egen hest vil vi gjerne ha informasjon om hestens alder, kjønn og nivå i utdannelsen. Dette kan du skrive litt om i påmeldingen. Oppstalling er inkludert i kursprisen.
Pris og påmelding
Påmeldingsfrist 2. juni 2025
Kurspris “all inclusive” er 9 200 kr (inkluderer undervisning, kost og losji i enkeltrom på vårt internat)
Kurspris “deltager på tribunen” 7 100 kr (inkluderer kost og losji i enkeltrom, samt teoretisk undervisning, sitstrening m/ridesimulator og observasjon av rideundervisningen)
Ved ankomst søndag tilkommer kr 520,- for overnatting inkl. frokost fra søndag til mandag.
📌 Ridesimulatoren har en vektbegrensning på 100 kg fra leverandør. Deltakere over vektgrensen vil få alternative øvelser for fullt utbytte av kurset.
Om instruktørene
Kurset ledes av erfarne ridelærere tilknyttet ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter:
Hanne K. Dahl Lien – Faglig leder for ridelærerutdannelsen ved Norsk Hestesenter og hovedtrener sprang, unghest ansvarlig, trener C og banebygger. Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra Strømsholm/Flyinge, har jobbet som profesjonell rytter i Sverige og tidligere jobbet på Drammen Ridesenter, og drevet eget ridesenter. Hun er opptatt av at rytteren skal ha et system som skaper god kommunikasjon og tillit mellom hest og rytter, med stort fokus på fysisk trening av rytterne. En god sits er god hestevelferd!
Alva Ljosdal – Ridelærerassistent ved Norsk Hestesenter og ansvarlig for fagskolehestene. Utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, unghestutdanner og aktiv sprangrytter på 130 nivå. Alva underviser i både sprang og dressur.
Tone Farestveit - Ridelærer på Starum Rideskole ved NHS. Hun har gått Ridelærer trinn 3 ved NHS og Trener 2 sprang og dressur fra NRYF, har Rider in Balance modul 1 og 2, og er selv aktiv rytter i både sprang og dressur.
Christien Kloos - Ridelærer Trinn 3 fra Strömsholm/Flyinge. Hun er instruktør i feltritt og pedagogikk på ridelærutdanningen ved Norsk Hestesenter og underviser også i hestefag på naturbrukslinja på Lena-Valle videregående skole. Christien er drivkraften bak at våre studenter har en egen rideskole der de kan praktisere gjennom studiet, et tilbud vi er alene om i Europa. Hun har stort fokus på variert trening og brenner for å legge trening av hestene utendørs og i terrenget med de mulighetene man har.
Andre aktuelle kurs
Sjekk også ut våre andre kurs for deg som underviser innen hest:
🔹Ridelederkurs - en forsmak på ridelæreryrket
🔹Fordypningskurs for ridelærere
🔹Hest i psykososialt arbeid I
🔹Hest i psykososialt arbeid II
🔹Kurs for lærere i hestefag
Ta gjerne kontakt på nhest@nhest.no hvis du har spørsmål.
Velkommen på kurs!