Som en del av prosjektet har det blitt laget en nettside med informasjon om utdanningssteder og godkjente praksissteder i de respektive landene. Prosjektet avsluttes i løpet av mars neste år, og nettsiden vil da bli offentlig.

For å bli godkjent må praksisstedene tilfredsstille en del kvalitetskrav. I arbeidet med prosjektet er det plukket ut noen piloter fra hvert land som eksempler på gode praksissteder. Norge er representert med travtrener Kristian Malmin og Kjetil Helgestad. Det vil bli godkjent flere praksissteder etter hvert.

Kjetil Helgestad.jpg

Prosjektet er interessant også for de norske travtrenerstudentene. I studieplanen inngår 80 timer med obligatorisk praksis hos en godkjent travtrener.

Forrige uke hadde vi besøk av studenter og lærere fra Finland og Frankrike. Planen var at studentene skulle være med i et studentløp på Biri Travbane, men på grunn av for få påmeldte hester ble løpet avlyst. I stedet ble det tid til et faglig opplegg med blant annet en gjennomgang av Erasmus-prosjektet. Vi fikk også tid til et besøk hos travtrener Kjetil Helgestad og en omvisning på Biri Travbane.

Litt sosialt ble det også tid til, blant annet en tur til Lillehammer hvor det pågikk verdenscuprenn i langrenn og skihopping. Fredagen ble avsluttet med et restaurantbesøk på Biri Travbane.  
Besøk Biri travbane.jpg