Marte hadde allerede undervist i familiens rideskole sammen med sin søster fra hun var 16 år, og red på MA nivå i dressur da hun kom inn på ridelærerutdanningen hos Norsk Hestesenter på Starum. Etter å ha fullført studietiden vendte hun tilbake til Nittedal med mange nye verktøy i kassen. Hun trekker spesielt fram fagene Ridelære, Pedagogikk og Instruksjon som nyttige til verktøykassen. Hun var imponert over nivået på hestene man som ridelærerstudent får utdelt, roser gode systemer og det at man som student blir så godt ivaretatt med nøye oppfølging fra engasjerte lærere. Hun forteller at hun gjennom ridelærerstudiet ble mer bevisst på sits og hjelpere og teorien bak hvordan hesten skal bruke seg.  

Faktisk er hesten hennes Wivienne den hesten hun fikk tildelt under remonte-programmet på ridelærerstudiet. Dette er en del av utdanningen på trinn 3 hvor ridelærerstudentene under kyndig veiledning tar inn unghester i trening. Marte og Wivienne har hatt en fin karriere sammen på dressurbanen. De var på uttak til Nordisk og ble tatt ut til Falsterbo Horse Show sommeren 2021, men da ble Wivi dessverre skadet og planene satt på vent.  

Når vi møter Marte er hun på Norsk Hestesenter som sensor på utdanningskontrollen. Målet med denne kontrollen er å sjekke at studentene er på riktig vei mot det nivået de skal nå på hvert trinn. 
På trinn 1 starter studentene på minimum LB-nivå og skal jobbe seg opp mot LA, for så å etterhvert ende på MB-nivå i både sprang og dressur på trinn 3 av studiet.  
Hun synes det er gøy å se hvordan både studentene og Norsk Hestesenter utvikler seg. De holder ved de samme gode systemene som tidligere med fokus på sits og innvirkning, samtidig som hun med glede ser at fokuset på hestevelferd med utetid og flokk stadig øker. Hun mener dette vil gjøre det mer aktuelt for satsende ryttere å ha med egen hest om ønskelig. 

Rideskolen til Marte på Nittedal Hestesenter er så populær at selv med 155 plasser så teller ventelisten rundt 100 elever. Hun forteller at det er fullt mulig å leve av å drive rideskole, men man må regne med lange dager- til gjengjeld er dette min lidenskap tilføyer hun.  Det er en hektisk og variert hverdag med både administrativt arbeid, kundebehandling, undervisning både i rideskolen og privattimer, hester i trening og stallarbeid. Hun har også knyttet til seg en lærling som skal følges opp. 

På spørsmål om hun vil anbefale ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter er svaret helt klart ja. Hun sier at det å drive rideskole er givende arbeid, men at om man ikke ønsker å jobbe fulltid som ridelærer så kan det også fint kombineres med annen jobb. Som ridelærerstudent får man stor personlig utvikling i ridningen med dyktige instruktører og gode systemer.  

Vurderer du å søke ridelærerutdanningen? Husk søknadsfristen 20. april. 

Les mer om ridelærerutdanningen og hvordan du søker her.