Simon Lande er fagansvarlig kjøring på Norsk Hestesenter. Han er utdannet ridelærer trinn 2 og kjørelærer 2 fra Norsk Hestesenter og har ansvar for innkjøring av unghester, samt kjøreopplæringen på ridelærerutdanningen. I tillegg konkurrerer han aktivt med sine egne hester. Sammen med dølahesten sin Dalbys Maisol har han konkurrert på CAI 3* internasjonalt nivå. De har deltatt i to nordiske mesterskap og fire NM. De deltok også på VM i sportskjøring i Nederland i 2023 og det var første gang en dølahest stod til start i VM. Simon og Maisol har 1 gull, 2 sølv og 1 bronse fra NM i kjøring. Nå er han i gang med å utvikle sitt nye stjerneskudd Cicero og holder flere kjørekurs på Norsk Hestesenter i 2024. 

Motto: alle hester kan om man legger riktig jobb i det.


Dette kurset passer for ekvipasjer på alle nivåer. Øktene er enetimer, så du kan få hjelp til akkurat det du og hesten din trenger. Det kan være alt i fra den spede begynnelse med innkjøring, til å utvikle deg i sportskjøring eller lære mer om tømmekjøring av ridehesten for å variere treningen. 

På Norsk Hestesenter tør vi påstå at vi har en av landets flotteste kjørearenaer. I sommerhalvåret kan vi by på stor variasjon i form av maratonhinder, utendørs kjørebane og travbane. Det er også tilrettelagte kjøreveier på anlegget og i skogen rundt. Dersom vær og føre ikke skulle være på vår side har vi også muligheter for å trekke under tak i en av de tre ridehallene våre. Det største ridehuset benyttes gjerne hvis behov når vi avholder kjørekurs og her er det god plass for dressur- og presisjonskjøring, tømmekjøring eller for å øve på for- og fraspenning.

Kursinnhold:
Det er mulig å melde på hele kurset, eller bare enkeltøkter.
Hele kurset (2 000 kr) inkluderer:

Lørdag 2 x 30 min enetimer
Søndag 1 x 30 min enetime
Lunsj for kusk lørdag og søndag
Oppstalling 1 hest lørdag-søndag
Anleggsleie
Leie av vogn

Enkeltøkter 450 kr per enetime (30 min) + evt anleggsleie 100 kr for de som ikke har hallkort (Vipps til 95698)

Dette er mulig å bestille i tillegg:
Oppstalling fra fredag til lørdag for 375 kr 
Oppstalling ekstra hest fredag til lørdag for 375 kr
Oppstalling ekstra hest lørdag til søndag for 375 kr
Lunsj medhjelper/groom for 185 kr per måltid
Middag i kantinen for 215 kr per person

Det er noe kapasitet for overnatting på vårt internat. Pris per natt inkl. frokost i enkeltrom er på 590 kr (mulig å ankomme fredag).
Ta kontakt med oss på nhest@nhest.no for å bestille overnatting. 

Påmelding
For å kunne tilrettelegge best mulig for din kursopplevelse ønsker vi at du ved påmelding skriver litt kort om ekvipasjens nivå og hva du ønsker å få ut av kurset.

PÅMELDING

Spørsmål om kurset kan rettes til Simon Lande på epost simon.lande@nhest.no 

Velkommen på kurs!