På Norsk Hestesenter står hestevelferd i fokus. Hestene utdannes av hestesenterets ridelærere og ridelærerstudenter. De går i variert trening under veiledning fem dager i uken og de blir tett fulgt opp av våre hovslagere og veterinær.

Hestene står ute hele dagen, enten i paddock alene eller på store uteområder i flokk. Hver hest har en student som har ansvaret for det daglige stellet. Treningen er variert med vekt på at hesten utvikler seg, er en god læremester for studenten og har det bra.

Dette er en fin mulighet for deg som ønsker hjelp til å ta vare på og utdanne hesten din i et år - vi gjør det for deg! Vi har gode referanser fra eiere som er meget fornøyde med jobben som blir gjort med hesten i den perioden den har vært i trening hos oss.

På Norsk Hestesenter får hestene meget god oppfølging av fagpersoner. Vårt system og vår kompetanse gir din hest muligheten til å fortsette å utvikle seg videre i sporten.

Ridelærerstudentene undervises i dressur av:
Frida Aksnes – Utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter, Rider in Balance instruktør, dressurdommer og veterinær. Stort fokus på sits og biomekanikk.
Erik Andersen – Utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter, gangartsrytter på internasjonalt nivå, landslaget for Nordisk, EM og VM islandshest.

Ridelærerstudentene undervises i sprang av:
Trond Clemmetsen – Utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, Internasjonal banebygger og tidligere eier av Kragerø Ridesenter.
Helle Clemmetsen – Utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, Rir aktivt 120 i sprang og tidligere eier av Kragerø Ridesenter.
Hanne K. Dahl Lien – Faglig leder for ridelærerutdannelsen, unghest ansvarlig, Utdannet ridelærer trinn 3 fra Strömsholm/Flyinge, trener C og banebygger. Stort fokus på fysisk trening av rytterne.
Alva Ljosdal – Utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, unghestutdanner fra Flyinge. Underviser i både sprang og unghest, samt at hun har ansvaret for å følge opp alle hestenes helse og velvære.
Christien Kloos – Utdannet ridelærer trinn 3 fra Strömsholm/Flyinge. Underviser i feltritt.

I tillegg er Ann Catrin Lübbe fast trener hos oss en gang i måneden. Hun rir på internasjonalt nivå i dressur, og underviser både sprang- og dressurhestene når hun er hos oss.

Vi søker hester som oppfyller følgende kriterier:

  • alder minimum 6 år
  • mankehøyde 160-170 cm
  • godt grunnutdannet
  • trivelig temperament
  • god helse
  • kapasitet til å kunne utdannes videre til MB/MA dressur, og eller 120/130 sprang
  • feltrittserfaring er et pluss
  • Hoppe eller vallak

Ta kontakt hvis du har en hest du tror kan være aktuell for oss. Er du usikker på om hesten passer for vårt bruk, men kunne vurdert det, ikke nøl med å ta kontakt.

Kontaktperson Alva Ljosdal epost alva.ljosdal@nhest.no tlf 45729318