Travtrenerstudiet er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng. Dette gjør det mulig å ta utdanningen ved siden av annet arbeid. De fysiske samlingene holdes på Norsk Hestesenter, travbaner og hos travtrenere. Det er planlagt 10-12 samlingsdager i løpet av studiet.

Opptakskravet til studiet er fullført og bestått videregående opplæring, to års yrkesrettet praksis og bestått opptaksprøve. For søkere med fagbrev i hestefaget gjelder ett års yrkesrettet praksis. Opptaksprøven består av en praktisk og en teoretisk del. Bestått eksamen gir rett til å søke Det Norske Travselskap om A-lisens.

Årets kull består av:

Andreas Wassberg
Lise Johansen
Julie Ann Gjerstad
Katarina Brorsgård
Marielle Bråthen
Bjørn Nord Stalheim
Karianne Hasselgård-Sande

Travtrener 22-23.JPG

Første samling for travtrenerstudentene startet denne mandagen på Bjerke Travbane, med offisielle studiestart og et besøk på Romerike Hesteklinikk dagen etter. På onsdag var hestevelferd og etikk tema, med undervisning fra DNTs Anne Wangen og praktiserende veterinær Lars Moen.

Den neste samlingen vil finne sted på Biri travbane og Starum i oktober, med hov og balansering som hovedtema. Den faglige delen vil bli ledet av Steinar Hammersborg og Rune Røyrås.

Vi ønsker de nye studentene våre velkommen, og ser fram til å følge dem gjennom utdanningsløpet.