Studentene på trinn 1 har fullført sin feltrittsperiode og begynner å bli kjent med med både hester, medstudenter, lærere, system og rutiner på Starum. Det er mye å sette seg inn i, men dette tar de på strak arm. De er allerede igang med å praktisere som ridelærere i vår egen praksisrideskole - Starum Rideskole - under veiledning av ridelærer Tone Farestveit. Studentene har mye ridning å timeplanen, og den første utdanningskontrollen som skal forberede dem mot eksamen i både sprang og dressur nærmer seg med stormskritt.  

De åtte studentene som fortsetter på trinn 2 er tilbake på Starum etter å ha hatt praksisperiode på 6 uker. Gjennom praksisoppholdene har de høstet verdifull erfaring i ridelæreryrket, trent på å undervise og fått mer kunnskap om rideskolevirksomhet.  

WhatsApp Image 2023-09-20 at 12.51.40.jpg
Da studentene på trinn 2 kom tilbake fra praksis møttes alle 16 studentene og fikk en felles oppstartstime.

Studentene på trinn 2 har blant annet startet på Trener 1 kurs, faget “Hest og Helse”, og har hatt kjøreundervisning. 

I tillegg til all ridning og undervisning er den daglige oppfølgingen av stall og hester en viktig del av timeplanen. Den viktigste partneren i dette studiet er tross alt hesten. At hestene trives og har det bra danner grunnlaget for at de presterer på trening sammen med sin student. Det er stort fokus på hestevelferd og treningsprinsipper for at hestene skal være holdbare og motiverte, og alle hestene har månedlig veterinærsjekk av veterinær Vibeke Edvardsdal sammen med hesteansvarlig Alva Ljodal for å forebygge skader.

Fysisk og mental trening av rytteren inngår også i studiet. OL-mester i dressur Ann Cathrin Lübbe coacher jevnlig våre studenter i mental trening, og de trener både styrke og kondisjon for å ha forutsetninger for å bli gode ryttere.

Studentene undervises i feltritt av Christien Kloos, i dressur av Frida Aksnes og Erik Andersen, i kjøring av Simon Lande, og i sprang av Hanne Dahl Lien, Alva Ljosdal, Helle Clemmetsen og Trond Clemmetsen. 
I tillegg har de fysisk trening med Hanne Dahl Lien og en del teorifag med flere av lærerne som er nevnt over.

Vi ser fram til å følge studentene våre videre på veien mot å bli ridelærere.