Målet med dette kurset er å gi deg som deltager en flott rideopplevelse på anlegget vårt, samtidig som at fagskolehestene våre får starte forsiktig opp igjen etter en velfortjent sommerferie. Tempoet er roligere enn på våre tradisjonelle sommerkurs. Du får dermed muligheten til å bli godt kjent med anlegget og med våre høyt utdannede fagskolehester. Du vil ri forskjellige hester og opplegget tilpasses i stor grad etter deltagernes ønsker og nivå. 

Kursinnhold
- 5 økter dressur/bomarbeid. 
- 3 teoritimer med tema som hestekunnskap, utdanningsskalaen og hvordan trene hest med fokus på god hestevelferd og holdbarhet. 
- Trening på naturridebane med fokus på hvordan variere treningen av hesten med de mulighetene du har. Dressurridning i kupert terreng. 
- Sitsanalyse i ridesimulator, du vil blant annet få tilbakemeldinger på hvordan du fordeler vekten i setet, følger hestens bevegelser, din tøylekontakt, plassering og bruk av sjenkler. 

Praktisk informasjon
Kurset starter onsdag 31. juni kl 08:00 (det er mulig å ankomme tirsdag kveld) og avsluttes fredag 2. august til lunsj. Innlosjering er i enkeltrom på vårt internat. Rommene er utstyrt med vask. Dusj og WC finnes på gangen. Felles oppholdsrom og treningsrom er tilgjengelig. Det serveres tre måltider om dagen, samt snacks og kaffe mellom måltidene, i vår egen kantine. Kantinen ligger i tilknytning til det øvre ridehuset og er lett tilgjengelig. Det legges opp til sosialt samvær på kveldene.

Priser
Kurspris er 6 600 kr og inkluderer undervisning, lån av hester, kost og losji i enkeltrom.
Dersom dere er flere som reiser på kurs sammen og ønsker å dele rom er det selvsagt mulig, gi beskjed i påmeldingen. 
Bor du i nærheten og ønsker å delta på kurs uten overnatting og måltider? Ta kontakt med oss.

Om instruktøren
Alva Ljosdal – Ridelærer ved ridelærerutdanningen og ansvarlig for fagskolehestene. Alva er utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter og har unghestutdanning fra Flyinge i Sverige. Hun er selv aktiv sprangrytter på 130 nivå og underviser i både sprang og dressur. Alva har fokus på den grunnleggende ridningen og å dermed danne et system som hesten kjenner seg igjen i. Dette skaper trygge rammer for hestens utvikling og bygger tillit mellom hest og rytter. Derfra kan treningen legges opp slik at det blir variert, morsomt og givende for ekvipasjen. 

PÅMELDING

Har du spørsmål eller innspill, ta gjerne kontakt med oss på nhest@nhest.no