Varaordfører i Østre Toten, Lars Braastad og ordfører i Gjøvik, Anne Bjertnæs, sammen med lokale styremedlemmer og kommunestyremedlemmer fra Høyre hadde invitert med seg stortingsrepresentantene Kari-Anne Jønnes (utdannings- og forskningskomiteen) og Turid Kristensen (familie- og kulturkomiteen) til Starum. Etter et besøk hos vår nabo Sivilforsvaret var det tid for å få en liten omvisning og presentasjon av Norsk Hestesenter. 

Med utsikt til ridehallen, hvor ridelærerstudentene hadde sprangtime, ga rektor og direktør ved Norsk Hestesenter Cecilie Gaarder Skaug politikerne et lite innblikk i hva Norsk Hestesenter jobber med, fortalte om fagskolen og våre framtidsplaner. Det ble også tid til å snakke om utfordringene som ligger i å ha en eldre bygningsmasse når man skal drive moderne hestehold med hestevelferd i fokus.

Etter å ha hilst på dølahesten Erla gikk turen videre til ridesimulatoren «Ruusulv» hvor stortingsrepresentant Turid Kristensen fra familie- og kulturkomitèen benyttet anledningen til å friske opp gamle rytterkunster. 

Stortingsrepresentant Turid Kristensen (familie- og kulturkomitèen) briljerte med gamle rytterkunster da hun fikk prøve ridesimulatoren «Ruusulv» under kyndig veiledning fra ridelærer Alva Ljosdal. 

Vi takker så mye for et hyggelig besøk!