Samarbeidet mellom Norsk Hestesenter og franske Le Cadre Noir de Saumur har eksistert i mange år. Hvert år reiser våre studenter til Frankrike og de franske studentene kommer også en tur til oss for å utveksle erfaringer og få undervisning.

Deltakere på årets tur er studentene på trinn 3, lærerassistent Alva Ljosdal og fagansvarlig ridning Hanne K. Dahl Lien. 

frankrike 4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Studentene våre rir hver dag bakkearbeid og sprang for Cadre Noirs sprangtrener Eric, og trener unghester for unghesttrener Didje. Dette er en fin mulighet for å lære å tilpasse seg forskjellige individer og få bekreftet at ridekunsten har samme betydning i de aller fleste land. Det de har lært på Norsk Hestesenter fungerer også i Frankrike.

frankrike 1.jpg

Våre studenter underviser også de franske studentene hver dag, og de imponerer stort med å være trygge i rollen som engelsktalende ridelærere.

På ettermiddagene har de ulike aktiviteter - både med og uten hest. De har blant annet vært publikum på 3* feltrittstevne, og har hatt praktisk og teoretisk sitsanalyse, deltatt i tømmekjøring og fått omvisning på et militært anlegg. På kveldene samles de til middag og sosialt samvær. Senere denne uken står det blant annet gallashow på programmet, så det er ikke bare jobb og undervisning.

Frankrike 3.jpg

Vi unner dem sol og 22 varmegrader, og ser fram til å få dem hjem til Starum igjen - med nye verktøy i kassen.

Kunne du tenke deg å bli ridelærerstudent ved Norsk Hestesenter? Les mer om studiet her.