I dag har vi hatt vårt årlige planleggingsmøte med de som skal være gjetere i Sikkilsdalen i sommer. Med kun én måned til slippet så er det på tide å få på plass alle brikkene og planlagt praktiske gjøremål som skal ordnes i forkant av, og under slippet. Gjerder, broer og klargjøring av båt er bare noen av tingene som må ordnes før hestene gjør sitt inntog første helgen etter Sankthans. På disse planleggingsmøtene diskuterer vi oss også frem til de beste rutinene for oppfølging av hestene under slippet og for informasjon til hesteeierne underveis.

Etter to år med Covid-19 restriksjoner i forbindelse med slippet i fjellet, gleder vi oss veldig til igjen å kunne invitere publikum til et åpent slipp den 25. juni med flotte hester, mye folk og god stemning!

En av årets Sikkilsdalshingster, sjarmøren Stensliguten står på Norsk Hestesenter i trening og vårstasjon frem til slippet. Han måtte selvfølgelig ta turen ut for å hilse på gjeterne før de reiste hjem. Har du ei hoppe som du ønsker å slippe i naturskjønne omgivelser med Stensliguten så kan du melde henne på HER.

Stensliguten og Gjetere.jpg

En av de to andre hingstene som skal gå i Sikkilsdalen er den vakre Ustu Knekten som til daglig står i Vågå hos sine eiere. Påmelding til Ustu Knekten finner du HER.

Ustu Knekten Fotokred_LD.png
Ustu Knekten Foto: Landslaget for Dølahest

Som det ofte har gjort før, skal det også i år gå en god traverhingst i fjellet. Årets utvalgte hingst er Mjølner Herkules. Påmelding finner du HER.

Mjølner+Herkules.jpg