På forsommeren i 2019 reiste en hyggelig kar fra Nord Østerdal til Vågå for å bedekke merra si, Ustu Stjerna. Den flotte hoppa skulle tilbringe sommeren sammen med hingsten Tresa Vårvind. Ustu Stjerna kom til Vågå med et fint, brunt hingsteføll ved fot. Det var samboerparet Merethe Berg og Ronny Ove Smedsmo som tok imot hoppa og føllet, og som tok vare på dem denne sommeren. Historien ville det slik at Ustu Knekten sjarmerte Merethe helt i senk. Hun forteller om et helt spesielt forhold til den lille hingsten helt fra starten av. Han tok seg tid til en liten blund i fanget på Merethe mens de andre hoppene gresset rundt dem, han hadde nok allerede da pukket ut sine nye eiere! Det gikk som det måtte gå, og når Kjell Horten kom til Smedsmo for å hente hjem hestene sine, ble det slik at Ustu Knekten ble værende hos Merethe og Ronny Ove i Vågå!

Samboerparet forteller om en veldig snill hingst, Knekten trengte liksom ikke å temmes, det var egentlig bare å begynne å kjøre med han. De forteller videre at dette er en hest som alltid er positiv, uredd og han har en veldig god arbeidsmoral.

Ustu Knekten ble stilt på hingstekåring på Stavsplassen i april. Og der gikk han rett og slett helt til topps i sin klasse! Eksteriørdommernes beskrivelse av hesten var:

«Harmonisk hingst av meget god type. Vakkert hode med godt uttrykk. Meget god frampart. Noe rund manke. Litt snau ryggmuskulatur, ellers meget god overlinje. Sterkt kryss. Moderat inntåa begge frambein, ellers føre bein. Litt umarkerte haser. Bra skritt. Ledig, godt trav. Galopp med liten skulderfrihet».

Ustu Knekten fikk karakterene: rasetype og preg 9, kropp og muskulatur 9, frambein 8, bakbein 8, bevegelsens korrekthet 7, skritt 7, trav 8, galopp 6,5, helhet eksteriør 8,4.

Vi håper at mange nå benytter sjansen til å bedekke hoppa sin med denne staselige hingsten! Han slippes i Sikkilsdalen lørdag 25.juni. Hvis det er ønske om å bedekke hoppe i vårstasjon så skal hingsten stå hjemme i Vågå frem til slippet, og han tar gjerne imot hopper hjemme i forkant av slippet. Meld på til slipp med Ustu Knekten (ekstern)

For bedekking i vårstasjon er det også påmelding på det samme skjemaet. Da kan man i tillegg kontakte Ronny Ove Smedsmo eller Merethe Berg for videre avtale.
Tlf. til eiere er: 975 35115