Dette er det andre kurset i en rekke sitstreningskurs hvor vi benytter ridesimulatoren som en del av undervisningen. Er du en rytter på LA nivå eller høyere åpner vi for at du kan melde deg på dette kurset uten å ha tatt grunnkurset først, men vi anbefaler alle å ta begge kursene. Dette kurset er obligatorisk for alle som ønsker å gå videre til neste delkurs i en kursrekke som vil bli lansert i løpet av 2024.

Forskning viser at rytterens sits påvirker hestens holdbarhet og helse - en god sits er god hestevelferd! 

PÅMELDING

KURSINNHOLD OG PROGRAM lørdag 4. mai
09:00 Felles introduksjon og teori om sits og biomekanikk ca. 2,5 time.
- Viktigheten av styrke og balanse hos rytteren
- Hvordan rytterens posisjon og teknikk kan øke ekvipasjens prestasjon
- Anatomi og biomekanikk hos hest og rytter
11:30 Lunsj
12:30 Praktisk del
- Individuell økt i ridesimulatoren i alle gangarter med kyndig veiledning fra instruktør
- Individuell rytteranalyse på balansematte, ball og rulle 
- Innføring i øvelsene galopp på ball, volte på balansematte og ball/rulle, samt halvparader, bakdelsvendinger og skjenkelvikninger på matte og ball
Dette er viktige grunnøvelser som alle uansett nivå trenger å finpusse på for å få fullt utbytte av videre teknikktrening i øvelser som bytter, versader, traver, piruetter og sprangøvelser.
Kurset er lagt opp sånn at dere vil kunne se på og lære av hverandres tilbakemeldinger.
Kurset avsluttes ca kl 16:00

INSTRUKTØRER
Frida Aksnes jobber som ridelærer dressur på Norsk Hestesenter (NHS). Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra NHS, Trener 2 i sprang og dressur fra Norges Rytterforbund (NRYF), Dressurdommer 2 fra NRYF, Rider in Balance instruktør og veterinær med tilleggsutdannelse på kiropraktikk. Hun skrev sin hovedoppgave på veterinærstudiet om ømhet i rygg relatert til hestens form, rytterens sits og utstyr, og har stort fokus på sits og biomekanikk i all undervisning. 

Tone Farestveit er ridelærer på Starum Rideskole ved Norsk Hestesenter. Hun har gått Ridelærer trinn 3 ved Norsk Hestesenter og Trener 2 sprang og dressur hos Norges Rytterforbund, har Rider in Balance modul 1 og 2, og er selv aktiv rytter i både sprang og dressur.

PRAKTISK INFORMASJON
Oppmøte i administrasjonsbygget på Norsk Hestesenter, Starumsvegen 71, 2850 Lena
Møt i treningstøy / ridebukse.

PRIS OG PÅMELDING
Dagskurset koster 1.750 kr inkludert lunsj.
Det er også mulig å delta kun på teorien og være observatør på den praktiske delen om ønskelig. Pris 950 kr inkludert lunsj.
PÅMELDING

OVERNATTING
Ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på epost bente.lilleengen@nhest.no dersom du har behov for overnatting på vårt internat. Obs! Begrenset antall plasser!

For spørsmål rundt kurset ta kontakt med kursleder Frida Aksnes epost frida.aksnes@nhest.no 

Vi ønsker velkommen til en lærerik dag med fokus på sits.