Etter en marsj på ca 2 timer for å komme inn til Bristol, som ligger lengst inne i Sikkilsdalen gikk slippet med fjordhingsten Birkelid Owen og hans hoppefølge først fredelig for seg. Omtrent en halvtime etter slippet gikk en av hoppene ut av flokken. Birkelid Owen forsøkte å gjete henne tilbake flere ganger. Rømlingen kom etterhvert ut på stien hun hadde kommet inn til Bristol fra, og hingsten fikk dermed ikke kommet seg foran henne for å gjete henne tilbake til flokken, men som den dedikerte gjeterhingsten han er så ga han seg ikke og fulgte etter.

Gjeterne forsøkte å avskjære dem ved å ta båten, men rakk ikke fram i tide. Hoppen løp igjennom gjerder og tilbake mot kvea hvor hun hadde tilbragt natten før. Hingsten gjorde en heltemodig innsats for å forsøke å gjete henne tilbake, men lyktes ikke. De kom seg helt inn i Prinsehamna hvor publikum hadde samlet seg for å overvære slippet med dølahingsten Rudland Robust. Dette slippet ble stoppet inntil denne situasjonen ble avklart. Med god hjelp fra spreke og hjelpsomme tilskuere fikk vi fanget både hoppen og hingsten her. Begge hestene var i god form med kun noen overfladiske småsår etter den heftige joggeturen i det noe ulendte terrenget.

Hoppen, som tydelig hadde vist at hun ikke ville tilbringe sommeren i Sikkilsdalen ble leid tilbake til stallen. Hingsten ble gjenforent med sin eier, som hadde gått hele veien tilbake etter hingsten, og sammen måtte de for andre gang den dagen begi seg på den lange ferden inn mot Bristol igjen. Når Owen fikk øye på hoppene innerst i dalen gikk han straks tilbake på jobb og roen senket seg veldig fort i flokken med de resterende 13 hoppene som skal gå der sammen med Birkelid Owen i sommer. Hoppen returnerte hjem med sin eier etter en natts hvile på stallen. 

356341541_935474544357468_6573217666120886281_n.jpg

Da fjordhingsten Birkelid Owen kom tilbake til Bristol senket roen seg der, og i dag er det harmoni i alle tre flokkene.

Etter at gjerdene var reparert og fjordhestene var på plass der de skulle være ble slippene med dølahingstene Rudland Robust og Randvar gjennomført som planlagt, uten dramatikk, men ca 1 time forsinket.

Den tre år gamle Rudland Robust hadde naturligvis ingen erfaring med slipp, så det ble en del løping i starten, men det roet seg og han avsluttet med å bedekke hoppen Garmos Anitra.

Randvar oppførte seg som den erfarne herremannen han er, og etter å ha "sjekket forholdene" og konstatert at ingen av hoppene var klare for bedekking enda rullet han seg, og spiste litt, men hadde tydelig full kontroll på situasjonen. Dette er en erfaren gjeterhingst som har erfaring fra tidligere slipp.

355621532_1217198616349096_7363522884393910480_n.jpg
Dølahingsten Randvar. Foto: Linda Ramen

Vil du følge med på hesteflokkene i Sikkilsdalen i sommer og se alle bildene fra slippene? Sjekk ut Facebook-gruppen Sikkilsdalen 2023. Her vil våre gjetere legge ut bilder hele sommeren, og du finner album med bilder fra hvert slipp.